رسپی محبوب ترین فینگرفود جهان ، تاکو مرغ با سس سالسا
به گزارش یادداشت سریع، تاکو مرغ یا چیکن تاکو یکی از محبوب ترین انواع تاکو مکزیکی است که می توان آن را با استفاده از نان ترتیلا، نان لواش، نان پیتا یا خمیر یوفکا درست کرد. این لقمه های تند و تیز خوشمزه را می توانید به عنوان میان وعده یا برای غذای و سرو کنید. برای طبخ این فینگرفود مجذوب کننده می توانید از انواع سبزیجات، پنیرها و چاشنی های دلخواه بهره ببرید. اگر شما هم از هواداران غذاهای مکزیکی هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه تاکو مرغ مکزیکی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه چیکن تاکو مکزیکی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
سینه یا ران مرغ (بدون استخوان) | 500 گرم |
فلفل دلمه قرمز و خرد شده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل دلمه زرد و خرد شده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
قارچ | 10 عدد میانه |
پیاز (ترجیحا بنفش) | 1 عدد میانه |
سیر | 2 حبه |
خامه ترش | 200 گرم |
پنیر خامه ای | 100 گرم |
فلفل قرمز یا فلفل سبز تند | 1 عدد |
لیموترش یا آبلیمو | 1 عدد یا 1 قاشق غذاخوری |
نان (ترتیلا، پیتا یا لواش) | به تعداد کافی |
پنیر پخت و پز (چدار یا موزارلا) | 200 گرم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
پودر فلفل قرمز، پاپریکا، آویشن و ادویه کاری | به مقدار کافی |
سس سالسا سبز | به مقدار کافی |
روغن زیتون | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
گوجه گیلاسی، برگ کاهو، کلم بنفش و جعفری تازه | به مقدار لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه تاکو با مرغ: 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه تاکو با گوشت مرغ: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه تاکو مرغ مکزیکی
طرز تهیه تاکو مرغ با استفاده از نان ترتیلا، نان لواش، نان پیتا و خمیر یوفکا با انواع سبزیجات، پنیرهای مختلف و انواع سس دلخواه امکان پذیر است.
مرحله اول: مواد اولیه تاکو مرغ را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه تاکو مرغ و قارچ، باید گوشت مرغ بدون استخوان را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت مرغ را به صورت رشته های باریک یا نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. پیاز شسته و بدون پوست را هم به صورت نگینی خرد کنید.
سیر را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. فلفل دلمه ای رنگی و فلفل تند را نیز بشویید و به صورت نگینی ریز برش بزنید. پنیر چدار یا موزارلا را رنده کنید و کنار بگذارید. قارچ ها را نیز به خوبی بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. روی قطعات قارچ، چند قطره آبلیموی تازه بریزید تا سیاه نشوند.
گوجه گیلاسی، برگ کاهو، کلم بنفش و جعفری تازه را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شوند. سپس، گوجه ها را با چاقو نصف کنید. در صورت تمایل، می توانید از گوجه فرنگی معمولی استفاده نموده و آن را به صورت نگینی خرد کنید. برگ کاهو و کلم بنفش را نیز به صورت نوارهای باریک برش بزنید. برگ های تر و تازه جعفری را نیز ساطوری کنید و کنار بگذارید.
برای خرید گوشت مرغ، انواع پنیر و قارچ می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ را مرینیت کنید
حالا، گوشت مرغ خرد شده را در ظرف مناسبی بریزید و سیر رنده، مقداری روغن زیتون، آبلیموی تازه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، آویشن، زردچوبه و پودر کاری به آن اضافه کنید. این ترکیب را هم بزنید تا همه قطعات مرغ به مواد آغشته شوند. درب ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ مزه دار گردد.
برای خرید روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، آویشن، زردچوبه و پودر کاری می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: گوشت مرغ را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه تاکو مکزیکی با مرغ، مقداری روغن سرخ کردنی را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. پیاز نگینی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک گردد. سپس، گوشت مرغ خرد شده و مزه دار شده را در تابه بریزید. ترکیب مرغ مرینیت شده با پیاز را به خوبی تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
مرحله چهارم: فلفل و قارچ را اضافه کنید
حالا، قطعات فلفل دلمه ای رنگی، فلفل تند و قارچ را نیز در تابه بریزید و با باقی مواد تفت دهید تا نرم شوند و آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس، خامه ترش و پنیر خامه ای را به این ترکیب اضافه کنید و فقط برای یکی دو دقیقه هم بزنید. در ادامه، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
روغن سرخ کردنی، پنیر خامه ای و خامه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: مخلوط کلم بنفش، کاهو و گوجه گیلاسی را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه تاکو با گوشت مرغ و سبزیجات، کاهویی که از قبل خرد کردید را همراه با گوجه گیلاسی های نصف شده و کلم بنفش خرد شده در یک ظرف مناسب بریزید. یک قاشق غذاخوری سس سالسا ()، مقداری روغن زیتون و کمی نمک نیز به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله ششم: تاکو با مرغ را آماده کنید
حالا، تعداد کافی از نان ترتیلا یا هر نان دیگری که دارید را در بشقاب بگذارید و مایه تاکوی مرغ را به صورت نواری در وسط نان ها بریزید. سپس، مقداری از مخلوط کاهو، کلم بنفش، گوجه گیلاسی و سس سالسا را نیز به مواد داخل نان اضافه کنید.
برای تهیه انواع نان می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: پنیر چدار را اضافه نموده و تاکو مرغ را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه تاکو با مرغ، باید سرعت عمل داشته باشید و قبل از خنک شدن مایه تاکو، پنیر رنده شده را به هر یک از لقمه ها اضافه کنید تا با حرارت باقی مواد ذوب گردد. سپس، مقداری جعفری ساطوری شده را نیز روی تاکوها بریزید. این غذای خوشمزه را می توانید با انواع سبزیجات تازه و سس دلخواه مانند سس تارتار نوش جان کنید.
انواع سس را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه تاکو مرغ
- در طرز تهیه تاکو مرغ با نان ترتیلا می توانید مقدار تندی غذا را بسته به ذائقه خودتان کمتر یا بیشتر کنید.
- برای درست کردن تاکو می توانید پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) را جایگزین سیر رنده شده کنید.
- در صورت تمایل، به جای نان ترتیلا می توانید از نان لواش، نان پیتا یا خمیر یوفکا بهره ببرید.
- برای درست کردن تاکو با مرغ، به جای کاهو، کلم یا گوجه می توانید از دیگر سبزیجات دلخواه مانند آووکادو، زیتون، ریحان و اسفناج بهره ببرید.
- در طرز تهیه تاکو با گوشت مرغ، پیشنهاد می کنیم ابتدا نان ها را روی حرارت کمی گرم نموده و سپس، مایه تاکو را به آن اضافه کنید. به این ترتیب، به راحتی می توانید لقمه ها را به صورت سنتی مکزیکی خم کنید و شکل دهید.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری لوبیا چیتی پخته و له شده و بعلاوه، کمی ذرت پخته شده را نیز به مایه تاکو اضافه کنید.
- در طرز تهیه تاکو با نان ترتیلا به جای جعفری ساطوری شده می توانید از ترکیب گشنیز خرد شده با اسلایس های لیموترش تازه بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید نان یا خمیر را با پشت قالب کاپ کیک یا هر وسیله دیگری شکل دهید و در فر بگذارید تا به صورت U درآید. سپس، مایه تاکو، سبزیجات و پنیر را لای نان بریزید و نوش جان کنید.
- در صورت تمایل، می توانید انواع تاکو مثل تاکو مرغ یا تاکو با گوشت بوقلمون را با چیپس ذرت سرو کنید.
- در صورت تمایل، می توانید نان را از دستور تهیه تاکو حذف کنید و مایه تاکو را لای برگ کاهو بریزید و میل کنید.
- اگر نان لواش را گرد ببرید و با ترکیب تخم مرغ و آرد سوخاری، نان را سوخاری کنید، و به همین روش بالا با مرغ تاکو درست کنید، یک تاکوی مرغ سوخاری خواهید داشت.
فوت و فن های خوشمزه شدن تاکو مرغ
آیا می توانیم تاکو را با دیگر انواع گوشت درست کنیم؟
بله. شما به جای گوشت مرغ می توانید از گوشت بوقلمون، گوشت چرخ نموده یا گوشت گوساله خرد شده (به صورت نواری) استفاده نموده و تاکوی مکزیکی را به سلیقه خودتان مزه دار کنید. در صورت تمایل، حتی می توانید تاکو را بدون گوشت و با استفاده از سویا درست کنید.
به جای پنیر چدار یا موزارلا از کدام پنیرها برای درست کردن تاکو استفاده کنیم؟
شما با استفاده از پنیر پیتزا، بلو چیز، پنیر گودا، پارمسان، پنیر فتا یا با ترکیب چند پنیر مختلف هم می توانید انواع تاکو را تهیه کنید.
طرز تهیه تاکو مرغ با نان لواش چگونه است؟
طرز تهیه تاکو با نان لواش هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا گفتیم؛ با این تفاوت که نان لواش در مقایسه با نان ترتیلا از ضخامت و قوام کمتری برخوردار است. بنابراین، پیشنهاد می کنیم در هنگام آماده کردن لقمه ها از 2 لایه نان بهره ببرید.
تاکو با نان پیتا را چگونه درست کنیم؟
در طرز تهیه تاکو با نان پیتا باید مراحل بالا را مو به مو دنبال نموده و به جای نان ترتیلا از نان پیتا بهره ببرید.
روش تهیه تاکو با خمیر یوفکا چگونه است؟
در طرز تهیه تاکو با خمیر یوفکا ابتدا باید مایه تاکو را آماده کنید. سپس، خمیر یوفکا را باز کنید و مایه تاکو را روی آن بریزید. خمیر را به شکل دلخواه تا بزنید و با زرده تخم مرغ و کره رومال کنید. سپس، تاکوها را برای چند دقیقه در فر با دمای 180 درجه بگذارید تا طلایی شوند.
منبع: افق کوروش