چرا روابط محبت آمیز در 20 سالگی با 30 سالگی این همه متفاوت است؟

به گزارش یادداشت سریع، با افزایش سن معمولاً ارتباط با دوستان تا حد زیادی کاهش می یابد و همواره مشغله های زندگی و درگیری های کاری را مسبب این امر می دانید، اما مسئله چیز دیگری است...

چرا روابط محبت آمیز در 20 سالگی با 30 سالگی این همه متفاوت است؟

به گزارش ، دهه دوم زندگی یعنی 20 سالگی، دورانی است که افراد معمولاً با افراد بیشتری دوست می شوند و تمایل دارند که بیشترین اوقات خود را با آن ها بگذرانند، اما با ورود به دهه سوم یعنی 30 سالگی داستان به گونه دیگری می گردد؛ ممکن است به این نتیجه برسید که حتی ارتباط با صمیمی ترین دوست تان هم اشتباه محض بوده یا یکسری از دوستانتان را از زندگی حذف کنید و با آدم های جدیدی آشنا شوید، اما چرا روابط محبت آمیز در دهه دوم زندگی با دهه سوم این همه متفاوت است؟

طبق تحقیقی که در سال 2015 در مجله Psychology and Aging منتشرشده است، کمیت و کیفیت در روابط محبت آمیز اهمیت دارد. پژوهشگران دریافتند که در سن 20 سالگی ازنظر کمی تعداد دوستان بیشتر، ولی سطح کیفی روابط پایین است و برعکس در سن 30 سالگی سطح کیفی دوستی افزایش و تعداد دوستان کمتر می گردد.

چرا روابط محبت آمیز در دهه دوم زندگی عمیق تر است؟

در آستانه جوانی یعنی 20 سالگی به دلیل ورود به دانشگاه با دوستان جدیدی آشنا می شوید و بیشترین زمان خود را با دوستان تان در محیط دانشگاه سپری می کنید؛ با توجه به اینکه در این دوران خیلی از ارزش ها و خط قرمز ها را برای خودتان تعریف نکرده اید، راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کنید؛ در این بازه زمانی افراد هنوز هدف، علاقه و سلائق خود را به درستی معین نکرده و نشناخته اند، از این رو محدودیتی برای گسترش ارتباطات خود نمی بییند و آن دایره دوستی را وسعت می دهند. ارتباط با دوستان تا حدی برای جوانان 20 ساله اهمیت دارد که ممکن است ترس از دست دادن دوستان، آن ها را از ازدواج بازدارد چراکه این افراد نگاهشان به ازدواج محدودیت و از دست دادن آزادی فردی است. قطع ارتباط با یک دوست بسیار برای آن ها سخت است، ممکن است تا مدت ها فکرشان را مشغول کند.

سست شدن روابط محبت آمیز در دهه سوم زندگی

با ورود به سن 30 سالگی دید، اهداف و فعالیت افراد تغییر می نماید؛ دلتان می خواهد آرزو های شخصی تان را دنبال کنید و در این برهه از زندگی احساس می کنید بودن در کنار دوستان مانع از رسیدن به اهدافتان می گردد؛ این است که تصمیم می گیرید روابط دوستی تان راکمی محدود کنید تا فرصت بیشتری را برای خود داشته باشید. پل دوبرستین، پروفسور روان پزشکی در دانشگاه ماساچوست این تغییر رفتار را بسیار طبیعی و لازمه زندگی اجتماعی و فردی شخص و بلوغ عاطفی می داند.

آیا می دانید دوست خوب در سلامتی شما تأثیرگذار است؟

بر اساس بسیاری از تحقیقات روابط محبت آمیز می تواند بر سلامت جسمی و روحی انسان ها تأثیرگذار باشد. یک مطالعه اخیر در رابطه با افرادی که مبتلا به سرطان تخمدان بوده اند، نشان داده است که درمان های شیمی درمانی در افرادی که دارای روابط محبت آمیز و حمایت اجتماعی فراوانی هستند، مؤثرتر از افرادی که فاقد روابط دوستان هستند، انجام می گردد.

شلدون کوهن، استاد روانشناسی دانشگاه Carnegie Mellon در پیتزبورگ، می گوید: روابط محبت آمیز به افراد یاری می نماید تا با استرس کنار بیایند؛ همچنین دوستان شمارا تشویق می نمایند، مراقبت بیشتری از خودتان داشته باشید و افرادی که روابط محبت آمیز گسترده تری دارند، از اعتمادبه نفس بالایی برخوردارند.

طی تحقیقی که در سال 1970 با شرکت 100 دانشجوی روچستر انجام گرفت از شرکت نماینده ها درخواست شد تا روابط اجتماعی خود را به طور روزانه ثبت نمایند. از دانشجویانی که در دهه پنجم (یعنی بین 50 تا 60 سالگی) زندگی بودند خواسته شد تا درباره شرایط فعلی سلامتی شان، احساس تنهایی، افسردگی، و کیفیت روابط محبت آمیز هم سخن بگویند. نتیجه آنالیز نشان داد هرچه کیفیت روابط اجتماعی که از سی سالگی آغاز می گردد بهتر باشد، شخص در 50 سالگی احساس بهتری نسبت به خود وزندگی دارد.

کونال بختاچاریا- پژوهشگر نیز معتقد است افراد بعد از 30 سالگی بیشتر به فکر عمیق کردن روابط شان با خانواده و دوستان قبلی خود هستند و کمتر خود را درگیر روابط کوتاه مدت و گذرا و جدید می نمایند. به هر ترتیب، نباید از تأثیر دوست بر سلامتی غافل شد چنانچه محققان دریافته اند که پیدا کردن دوستان جدید می تواند روحیه شمارا به وسیله آزاد کردن اکسی توسین در بدن بالا ببرد لذا داشتن دوست خوب، سن و سال نمی شناسد و حضور آن در هر مرحله ای از زندگی لازم و لازم است چراکه حقیقتاً هیچ کس نمی تواند شمارا مانند دوستان تان تشویق کند و به شما روحیه دهد.

منبع: تبیان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 23 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 151

به "چرا روابط محبت آمیز در 20 سالگی با 30 سالگی این همه متفاوت است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا روابط محبت آمیز در 20 سالگی با 30 سالگی این همه متفاوت است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید