مسعود سپهر درگذشت
به گزارش یادداشت سریع، انجمن طراحان گرافیک ایران روز یکشنبه اظهار داشت: استاد مسعود سپهر در پی پیش آمد حادثه و بعد از سپری کردن بیش از دو هفته بیهوشی کامل در صبح روز 9 بهمن ماه سال 1401 در بیمارستان شهدای تجریش تهران دار فانی را وداع گفت.
به گزارش ایرنا، مسعود سپهر از جمله طراحان پیشرو و اثرگذار طراحی گرافیک ایران بود و از زمان تاسیس انجمن به طور مستمر و دلسوزانه در دوره های مختلف هیئت های مدیره و کمیته ها و در حوزه های پژوهشی انجمن فعالیت مهم و موثر داشت.
وی بعلاوه علاوه بر خلق آثار ارزشمند فراوان گرافیک در طول سال ها فعالیت حرفه ای خود، تالیف و ترجمه های بسیاری را نیز در حوزه تخصصی دیزاین و طراحی گرافیک برای علاقه مندان، دانشجویان و طراحان به جا گذاشت.
مسعود سپهر شامگاه 23 دی از بالای پله های منزلش به پایین سقوط می نماید که در پی این حادثه ضربه مغزی می گردد، پس از انتقال به بیمارستان مورد جراحی قرار می گیرد که متأسفانه بعد از جراحی نیز به کما می رود. در این مدت نیز در بیمارستان شهدای تجریش بستری بوده است.
وی طراح گرافیک، مدرس، پژوهشگر و نویسنده متولد 1335 در تهران، فارغ التحصیل کالج چاپ لندن 1356 انگلستان، کارشناس طراحی گرافیک تایپوگرافیک و برنامه ریزی چاپ 1356، کارشناس ارشد ضریب 19 1372، دکترای حرفه ای (وزارت فرهنگ و آموزش عالی)، فارغ التحصیل دوره آموزش تکمیلی از مرکز آموزش اَپِل، پاریس فرانسه، 1372 بود.
مسعود سپهر نخستین نظامنامه گرافیک حرفه ای را به رشته تحریر درآورد.
ترجمه کتاب مبادی سواد بصری و تالیف کتاب طراحی هویت بصری جامع از آثار زنده یاد سپهر است که به عنوان مرجع در حوزه طراحی گرافیک در دانشگاه ها تدریس می گردد.
مرحوم سپهر از سال 1361 تا 1401 بیش از 200 نشانه و نام نوشته برای موسسات و نهادهای مختلف طراحی نموده که همگی شناخته شده هستند. طراحی قلم یکانم برای سیستم عامل رایانه ای، طراحی قلم فارسی آموزه برای استفاده در کتاب های درسی و طراحی علائم و نشانه های مترو تهران از جمله آثار اوست.
طراحی کارت شناسایی ملی نیز با راهنمایی زنده یاد استاد سپهر اجرا شده است.
منبع: فرارو