طرز تهیه خورش هلو خوشمزه و مجلسی

به گزارش یادداشت سریع، خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورش هلو یک نوع خورش مجلسی است که هم با هلوی تازه و هم با کمپوت هلو درست می شود و تنوعی را در برنامه غذایی شما ایجاد می کند. این خورش خوشمزه دارای طعمی شیرین است و با افزودن چاشنی های خاصی می توان طعم آن را تعدیل کرد. برای ایجاد تنوع، می توان این غذا را با گوشت مرغ، گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی و همچنین بدون گوشت نیز طبخ کرد. در ادامه با طرز تهیه خورش هلو با ما همراه باشید …

طرز تهیه خورش هلو خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش هلو

مواد لازم
هلوی رسیده و سفت 4 عدد متوسط
مرغ800 گرم
آلو بخارا6 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
آرد1 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق مرباخوری
روغنبه میزان لازم
زردچوبه1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. مرغ را شسته، پوست آن را جدا کنید و به صورت تکه های 4-3 سانتیمتری برش بزنید.
  2. تکه های مرغ را در کاسه ای بریزید، کمی روغن مایع و نمک به آن اضافه کنید و همه قسمت های مرغ را با روغن و نمک آغشته کنید.
  3. روی درب ظرف را سلفون بکشید و یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
  4. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  5. دو سه قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
  6. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
  7. مقداری زردچوبه به پیاز سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید، سپس تکه های مرغ را از یخچال خارج کرده و به پیاز اضافه کنید.
  8. به تفت دادن ادامه دهید تا تکه های مرغ کاملا سرخ شوند، سپس 2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
  9. درب قابلمه را بسته، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مرغ بپزد.
  10. آلو بخارا را شسته و 10 دقیقه در آب خیس کنید، سپس آن را آبکش کرده و اجازه دهید آب اضافی آن گرفته شود.
  11. در تابه ای دو قاشق غذاخوری روغن داغ کنید و آلو را به مدت 6-5 دقیقه در آن تفت دهید.
  12. پس از گذشت یک ساعت از پخت مرغ، آلوی تفت داده را به خورش اضافه کنید.
  13. پس از اینکه مرغ کاملا پخته و نرم شد، آبلیمو، زعفران دم کرده و شکر را به قابلمه اضافه کنید.
  14. آرد را در یک تابه کوچک کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس به خورش اضافه کنید.
  15. هلو ها را شسته، پوست آن ها را بگیرید، هسته آن ها را خارج کنید و گوشت آن ها را به قطعاتی هم اندازه برش بزنید.
  16. به تابه ای که قبلا آلو ها را تفت دهید، در صورت نیاز مقدار دیگری روغن اضافه کنید و پس از داغ شدن روغن، تکه های هلو را به آن اضافه کنید.
  17. تکه های هلو را کمی در روغن تفت دهید و سپس به خورش اضافه کنید.
  18. نمک و فلفل خورش هلو را میزان کرده و صبر کنید خورش روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و جابیفتد، سپس حرارت را خاموش کنید.
  19. خورش هلو را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج به عنوان نهار یا شام نوش جان کنید.

چند نکته مهم

  • خورش هلو دارای طعمی شیرین است، در صورت تمایل می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید تا طعمی ملس پیدا کند.
  • در صورت استفاده از کمپوت هلو برای تهیه خورش هلو، شکر را حذف کنید.
  • تفت دادن آلو قبل از افزودن به خورش از له شدن آلو در حین پخت جلوگیری کرده و خورش ظاهر بهتری پیدا می کند.
  • تفت دادن هلو قبل از افزودن به خورش، مانع از له شدن هلو در حین پخت می شود و خورش هلو ظاهر بهتری پیدا می کند.
  • هلو خیلی زود له می شود، بنابراین پس از افزودن هلو به خورش، مراقب باشید خیلی نجوشد.

سخن آخر

خورش هلو نوعی غذای متنوع است که علاوه بر خوشمزگی، خواص زیادی برای سلامتی دارد. هلو حاوی فیبر غذایی بالایی است که آب را جذب کرده و از اختلالات گوارشی مانند یبوست جلوگیری می کند. همانگونه که ملاحظه کردید خورش هلو را می توان به راحتی در منزل درست کرد و از خواص درمانی میوه هلو برخوردار شد. ترشی هلو نیز از جمله فرآورده های بسیار لذیذ این میوه به شمار می آید؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه ترشی هلو خانگی نیز آشنا شوید. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را کرده باشید و با ارسال نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه ما را یاری دهید.

منبع: ستاره
انتشار: 19 خرداد 1400 بروزرسانی: 19 خرداد 1400 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 1823

به "طرز تهیه خورش هلو خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش هلو خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید