با خواص و عوارض جانبی قهوه گانودرما آشنا شوید

به گزارش یادداشت سریع، در فراوری قهوه گانودرما از ترکیب دانه های قهوه تفت داده شده و عصاره قارچ قرمز گانودرما استفاده می گردد. این قهوه که در قرن های متمادی در چین مورد استفاده بوده، به داشتن مزایای فراوان هم معروفیت داشته است.

با خواص و عوارض جانبی قهوه گانودرما آشنا شوید

چرا مردم از قهوه گانودرما استقبال می نمایند؟

هواداران قهوه گانودرما مدعی هستند که مصرف این قهوه باعث افزایش ایمنی بدن، یاری به کاهش وزن، برطرف خستگی، تقویت حافظه،افزایش انرژی و بنیه، کاهش کلسترول، کاهش التهاب و استرس، معکوس کردن فرایند پیری و بهبود گردش خون می گردد. ضمن اینکه منبعی غنی از آنتی اکسیدان است.

مزایای قهوه گانودرما چیست؟تا به امروز هیچ یک از دانشمندان، آزمایشی درباره اثبات مزایای قهوه گانودرما انجام نداده اند. اما برخی پژوهش های مقدماتی نشان می دهد که این قهوه مزایایی هم دارد. برای مثال در سال 2016، انتشار مقاله ای که 5 پژوهش درباره قارچ گانودرما را مرور نموده بود، نشان داد که این ماده می تواند به عنوان جایگزینی برای درمان های سنتی استفاده گردد. زیرا ظرفیت زیادی برای افزایش اندازه پاسخ گویی تومور و تقویت سیستم ایمنی دارد. البته این پژوهش که در نشریه بنیاد همیاری کاکرین به چاپ رسیده بود، برای اثبات ادعای خود به شواهد کافی دست پیدا نکرد و نتوانست این قارچ را به عنوان درمانی برای سرطان معرفی کند.

به طور کلی، پژوهش ها نشان می دهند که مصرف قهوه برای بدن مزایایی دارد. در تحقیقی در سال 2006 به اثرگذاری قهوه در جلوگیری از بیماری های مزمن (مثل پارکینسون و انواع دیابت) اشاره شده بود. البته ناگفته نماند که مصرف قهوه اثرات دیگری نظیر افزایش فشار خون (عامل اصلی ایجاد بیماری قلبی) را هم به همراه دارد.

هرچند گفته می گردد که گانودرما به درمان فشار خون بالا و مسائل قلبی یاری می نماید، اما مطالعه ای در سال 2015 که آن هم در نشریه بنیاد همیاری کاکرین منتشر شد، نتوانست شواهدی برای اثبات اثرگذاری گانودرما در درمان عوامل خطرناک در ایجاد بیماری های قلبی-عروقی در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم مطرح کند.

وجود مقادیر زیادی آنتی اکسیدان در این قهوه باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد و به این دستگاه یاری می نماید تا با ویروس ها و باکتری ها بجنگد. هواداران این قهوه مدعی اند که این ویژگی ها باعث کاهش فشار خون بالا، تقویت کبد، برطرف مسائل ریوی و حمایت و حفاظت از سیستم تنفسی و گردش خون می گردد.

مدعیانِ مفیدبودن این قهوه می گویند که مصرف آن باعث پیشگیری از بیماری هایی مانند: دیابت، اختلالات شُش،بیماری های قلبی و حتی سرطان می گردد.

گفته می گردد که وجود برخی مواد در قهوه گانودرما به جریان افتادن اکسیژن در بدن یاری می نماید. در نتیجه، انرژی و توان بدن افزایش پیدا می نماید و از اندازه استرس هم کاسته می گردد. همه این مزایا درحالی به وجود می آید که هیچ یک از عوارض مصرف قهوه عادی هم در فرد به وجود نمی آید. تأثیری که این قهوه با ایجاد نشاط و حس سلامت در بدن به وجود می آورد، باعث برطرف مسائل روحی و افسردگی می گردد.

وجود ویژگی های آرامش بخشی قهوه گانودرما باعث برطرف استرس است و به درمان اختلالات خواب هم یاری می نماید.

این قهوه خواص آرایشی هم دارد و برای برطرف عیوب پوستی مانند: آکنه، جای زخم و خطوط هم مورد استفاده است و در برطرف آسیب های ناشی از نور خورشید هم کاربرد دارد. ضمن اینکه پوست را مرطوب و شاداب نشان می دهد.

قهوه گانودرما به تقویت حافظه، کاهش تنش و تقویت تمرکز هم یاری می نماید و در درمان بیماری های دژنراتیو یا تباه نماینده مانند: آلزایمر و زوال عقل کاربرد دارد.

عوارض جانبی مصرف قهوه گانودرما چیست؟راجع به مضرات این ماده هم اطلاعات چندانی فعلا در دست نیست. اما امکان بروز عوارضی نظیر: خشکی بینی، گلو و حالت تهوع با مصرف آن وجود دارد. اگر مایل هستید که قهوه گانودرما را امتحان کنید، به ویژه اگر قرص فشار خون، داروی ضدانعقاد خون، داروی ضدپلاکت مصرف می کنید یا تحت درمان سرطان هستید، حتما با پزشک خود درباره عوارض آن صحبت کنید.

یادتان باشد که مصرف کافئین زیاد باعث افزایش ضربان قلب و به هم ریختن نظم خواب می گردد. ضمن اینکه معده را اذیت می نماید و موجب برخی اختلالات روانی مانند ایجاد اضطراب هم می گردد. گزارش های زیادی از ابتلای افراد به هپاتیت بعد از مصرف محصولات گاندورما ارائه شده است. یکی از این محصولات عصاره قارچ گاندورما و قارچ بادامی بوده است. محصول دیگری که باعث بروز هپاتیت شده بود، پودر قارچ گاندورما یا لینگژی بوده است. این پودر هم موجب ابتلا به نوعی خطرناک و کشنده از هپاتیت است.

گزارش های دیگری هم وجود دارد که براساس آنها، در مصرف این قارچ باید دقت فراوانی به کار گرفته گردد، زیرا امکان مسمویت با آن وجود دارد. از همه اینها گذشته، مکمل های رژیمی و گیاهی از سوی سازمان جهانی غذا و دارو مورد تأیید نیستند و مصرف آنها توصیه نمی گردد؛ زیرا آزمایش هایی که روی داروهای شیمیایی انجام می گیرد روی این مواد انجام نمی گردد. در برخی موارد هم در محصولاتی که با این قارچ فراوری می گردد، موادی به کار می رود که روی برچسب آنها عنوان نشده و همین باعث بروز عوارض جانبی مختلف می گردد.

در آخرشاید از طعم تلخ قهوه گاندورما خوش تان بیاید، اما باید صبر کنید تا کارآزمایی بالینی روی آنها صورت بگیرد و از مفید و سالم بودن شان اطمینان حاصل کنید. اگر خیلی به امتحان کردن طعم این قهوه علاقه دارید، قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 2024

به "با خواص و عوارض جانبی قهوه گانودرما آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص و عوارض جانبی قهوه گانودرما آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید