با این ترفندها رب زرشک تلخ نمیشه و شکم رو هم کوچک می کنه!
به گزارش یادداشت سریع، رب زرشک یکی از است که می توانید با زرشک تازه و قرمز، زرشک خشک و سیاه یا زرشک کوهی درست کنید. رب زرشک در واقع، همان عصاره غلیظ شده یا شیره زرشک است که به عنوان یک چاشنی ترش و خوشمزه در تهیه انواع غذا و کاربرد دارد. با استفاده از رب زرشک شما می توانید یک سس خوشمزه برای هم درست کنید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه رب زرشک خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه رب زرشک خانگی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
زرشک تازه | 3 کیلوگرم |
آب | 5 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت رب زرشک خانگی: 3 الی 4 ساعت
مراحل طرز تهیه رب زرشک خانگی
رب زرشک خانگی ترش و خوشمزه را با زرشک تازه و قرمز، زرشک خشک و سیاه و زرشک کوهی می توانید درست کنید و از خواص رب زرشک برای بدن بهره ببرید. برای تهیه این چاشنی لذیذ باید عصاره زرشک را چند ساعت روی حرارت بسیار ملایم بجوشانید و هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله اول: زرشک ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه رب زرشک تازه، همه شاخه ها و دُم های زرشک ها را جدا کنید. پس از آن که زرشک کاملا پاک شد، آن را در سبد بریزید و زیر آب سرد بگیرید تا کاملا شسته گردد. سپس، زرشک های پاک شده را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید.
در طول این مدت، چند بار آب ظرف را خالی کنید و دوباره آب تمیز بریزید تا همه آلودگی ها و گرد و غبار موجود بر روی زرشک ها برطرف گردد.
مرحله دوم: زرشک را پوره کنید
در این مرحله از دستور تهیه رب زرشک خانگی، میزان مشخص شده آب و نمک را در ظرف مناسبی با یکدیگر ترکیب کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا نمک کاملا در آب حل گردد. سپس، زرشک تازه و خیس خورده را نیز در این ظرف بریزید.
در ادامه، ترکیب زرشک با آب نمک را در دستگاه غذاساز بریزید تا زرشک ها کاملا پوره شوند. برای انجام این کار می توانید از گوشتکوب برقی یا مخلوط کن هم بهره ببرید.
برای خرید نمک می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: عصاره زرشک را صاف کنید
در این مرحله شما باید ترکیب آب نمک و زرشک له شده را به تدریج از پارچه تنظیف یا از صافی عبور دهید تا عصاره زرشک کاملا صاف گردد.
مرحله چهارم: آب زرشک را بجوشانید
حالا باید آب زرشک صاف شده را در قابلمه مناسبی (ترجیحا قابلمه مسی) بریزید و ابتدا روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، حرارت را ملایم نموده و حدود 4 ساعت صبر کنید تا عصاره زرشک به آرامی قل بزند و غلیظ گردد. در طول این مدت، عصاره در حال جوش را چندین بار به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد و تلخ نگردد.
مرحله آخر: رب زرشک را در شیشه بریزید
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید رب زرشک کاملا خنک گردد. سپس، رب زرشک ترش و خوشمزه را در ظروف شیشه ای استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید. شما می توانید این چاشنی لذیذ را به اضافه نموده یا از آن برای طعم دار کردن بهره ببرید.
ضمناً شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه رب زرشک خشک و سیاه چگونه است؟
در طرز تهیه رب زرشک سیاه و خشک شما به ازای هر کیلوگرم زرشک به یک و نیم لیتر آب و نصف قاشق غذاخوری سر خالی نمک احتیاج دارید. البته، بسته به ذائقه می توانید از نمک کمتری بهره ببرید. ضمناً، ضروری است زرشک های شسته شده و خیس خورده را ابتدا با آب نمک به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزید.
سپس، زرشک پخته و نرم شده را همراه با مایع موجود در قابلمه در دستگاه غذاساز بریزید یا با گوشتکوب برقی پوره کنید. این ترکیب را مطابق دستور بالا از پارچه تنظیف یا صافی عبور دهید. در ادامه، عصاره به دست آمده را دوباره روی حرارت بگذارید و برای 3 الی 4 ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا کاملا غلیظ گردد. در طول این مدت، رب زرشک را چندین بار به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد و تلخ نگردد.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه رب زرشک خانگی
- برای درست کردن رب زرشک خانگی به جای زرشک تازه و قرمز می توانید از زرشک خشک و سیاه یا زرشک کوهی بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید میزان نمک مصرفی برای تهیه رب زرشک را کاهش دهید.
- شما برای تهیه رب زرشک سیاه و خشک نسبت به زرشک تازه به میزان بیشتری آب (یک و نیم لیتر آب به ازای هر کیلوگرم زرشک) احتیاج دارید.
- برای خوشرنگ تر شدن رب زرشک، پیشنهاد می کنیم آن را در قابلمه مسی تهیه کنید تا در نهایت یک رنگ یاقوتی شفاف داشته باشد.
- برای استریل کردن بطری های شیشه ای مخصوص نگهداری رب زرشک، باید آن ها را به مدت 15 دقیقه در قابلمه حاوی آب در حال جوش بگذارید. سپس، شیشه ها را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا خشک شوند. بدین ترتیب رب دیرتر کپک می زند.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن رب زرشک خانگی، موارد استفاده و خواص آن
طرز تهیه رب زرشک کوهی چگونه است؟
طرز تهیه رب زرشک کوهی عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم.
رب زرشک برای چی خوبه؟
رب زرشک از تمامی برخوردار است. از مهم ترین فواید رب زرشک می توان به یاری به درمان سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا، کاهش فشار خون، بهبود عارضه کم خونی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت قلب و عروق، یاری به کاهش وزن، کنترل قند خون، کاهش چربی دور شکم و پهلو، مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی، تقویت سیستم ایمنی بدن به خاطر ویتامین ث فراوان، و بسیاری موارد دیگر اشاره نمود.
دلیل تلخ شدن رب زرشک چیست؟
اگر عصاره زرشک را روی حرارت زیاد بجوشانید و به خوبی هم نزنید، ممکن است ته بگیرد و بسوزد. این امر از اصلی ترین دلایل تلخ شدن رب زرشک به شمار میرود. برای برطرف تلخی رب زرشک آن را روی حرارت ملایم بپزید و اگر حین پخت میزانی رب به دیواره قابلمه پاشید آن را نخراشید و وارد بقیه رب نکنید.
رب زرشک در چه غذاهایی استفاده می گردد؟
شما می توانید رب زرشک را به تمامی خورشت ها خصوصا خورش های ترش مزه اضافه کنید. بعلاوه، برای مزه دار کردن انواع گوشت و انواع کباب هم می توانید از این ماده غذایی خوشمزه بهره ببرید و مثلا درست کنید. راستی، کافی است یک قاشق رب زرشک را با روغن زیتون، عسل و ادویه های مختلف ترکیب نموده و چاشنی لذیذی را برای انواع سالاد تهیه کنید.
منبع: افق کوروش