7 غذای بلژیکی خوشمزه را که باید امتحان کنید!
به گزارش یادداشت سریع، یکی از هیجان انگیزترین بخش های هر سفری، تست غذاهای محلی آن است. غذاهایی که شاید تا به امروز نامش را هم نشنیده باشیم اما زمانی که عطر و بوی آن ها را استشمام می کنیم، تا مدت ها، خاطره سفر به آن منطقه را برایمان تداعی می نمایند. در ادامه با 7 غذای بلژیکی ها که طعم بسیار خوبی دارد، آشنا خواهیم شد.
سول میونیق Sole Meuniere
این غذای بلژیکی که با تلفظ فرانسوی خوانده می گردد، در لیست بهترین غذاهای بلژیک است. افرادی که علاقه به غذاهای دریایی دارند کافی است یک بار این غذای خوشمزه را امتحان نمایند. در این غذای بلژیکی، ماهی در ادویه های نمک و فلفل و پودر سیر قرار می گیرد و سپس آرد و جعفری و آبلیمو همراه با کره به آن اضافه می گردد. نقطه تفاوت این غذای دریایی با غذاهای دیگر، سس ویژه ای است که در پخت آن استفاده می گردد.
اندیو و هم گراتین Endive and Ham Gratin
با این که اندیو و هم گراتین غذای لاکچری و گران قیمتی در بلژیک نیست اما خانواده های بلژیکی عاشق این غذای ساده هستند. کاسنی بلژیکی همراه با پنیر و گوشت ترکیب می گردد و در نهایت پوره سیب زمینی روی آن ریخته می گردد. بلژیکی ها عاشق سیب زمینی هم هستند. تقریبا در همه غذاهایشان، سیب زمینی سرخ نموده یا پوره شده وجود دارد.
کاربناد فلاماند Carbonade Flamande
استیک خورای دو آتیشه، برای خوردن این غذا عجله نمایند. در سفر به بلژیک به جز امتحان وافل های معروفی که دارد، حتما کاربناد فلاماند را تست کنید. این غذا همان استیک خوشمزه خودمان است که از ترکیب گوشت گاو و ادویه جاتی همچون پیاز و نمک و فلفل تهیه می گردد. اما باز هم پای سیب زمینی سرخ نموده در این غذا وجود دارد. هویج، قارچ، سیر از دیگر موادی است که حتما در پخت این غذای بلژیکی استفاده می گردد.
فیله آمریکایی Filet Americain
احتمالا این غذا باب میل ایرانی ها نباشد. اگر تصور می کنید که استیک پخته شده آبداری را سفارش داده اید، کاملا در اشتباهید. با این که این غذا یکی از محبوبترین غذاهای بلژیکی است اما تصور خوردن گوشت خام چرخ نموده، برای ایرانی ها و حتی بسیاری از مردم دنیا، ممکن نیست. با این حال درباره طعم آن باید بگوییم که اصلا طعم گوشت خام را احساس نمی کنید چرا که در تهیه آن، از نمک، سس کچاپ، جعفری، پیاز، تخم مرغ، فلفل و چندین ادویه استفاده شده که به طور کلی طعم اصلی گوشت خام را از بین می برد. انتخاب با شماست. می توانید آن را روی نان تست بریزید و بخورید و یا همراه با غذاهای دیگر بهره ببرید.
مولز فریتس Moules Frites
این غذا ترکیبی از سیب زمینی سرخ نموده و صدف دریایی است. بی شک یکی از خوشمزه ترین غذاهای دریایی است که در تمام عمرتان خورده اید. رستوران های زیادی در سراسر بلژیک این غذای خوشمزه را تهیه می نمایند. صدف دریایی پخته شده در کره و جعفری، همراه با موسیر و آب لیمو طعمی به یاد ماندنی خواهد داشت.
استومپ Stoemp
باز هم یک غذای معروف بلژیکی که با سیب زمینی پوره شده تهیه می گردد. استومپ یکی از پرطرفدارترین غذاهای بلژیکی است که در آن سبزیجاتی همچون کاسنی، کلم، پیاز، اسفناج، هویج و ترکیباتی همچون شیر و خامه وجود دارد. بعضی از رستوران های بلژیکی آن را با سوسیس یا ماهی طبخ می نمایند.
پالینگ با سس سبز Paling int groen
این غذا یک غذای محلی در بلژیک است که با مار ماهی تازه پخته می گردد. مردم بلژیک در گذشته رسم داشتند که مارماهی تازه ای که از رودخانه شلده صید می گردد را با سبزیجات تازه ای که کنار رودخانه رشد نموده است، بپزند. اما امروزه به دلیل این که دسترسی به این سبزیجات محدود است، از سبزیجات تازه ای همچون جعفری، ریحان، آویشن، شاهی استفاده می گردد. این سبزیجات کاملا ریز می شوند و در آخرین لحظه، به ماهی اضافه می شوند تا رنگشان همچنان سبز باقی بماند. پالینگ را همراه با سیب زمینی یا نان میل می نمایند.
منبع: سفرمی