چه اتفاقی با مصرف روزانه زردچوبه در بدنتان رخ می دهد؟
به گزارش یادداشت سریع، بیش از 4000 سال است که برای درمان بسیاری از بیماری ها از زردچوبه استفاده می گردد. مطالعات نشان داده است که زردچوبه می تواند با عفونت ها و بعضی سرطان ها مبارزه کند، التهاب را کاهش دهد و مسائل گوارشی را درمان کند.
این گیاه علفی، بومی جنوب غربی هند و از خانواده زنجبیل است. معمولاً به اسم ادویه در غذاهای گوناگون از جمله در آشپزی بنگلادشی، هندی، پاکستانی و خورش ها استفاده می شود. اما اگر هر روز زردچوبه بخورید، چه اتفاقی در بدنتان رخ می دهد؟
1. کاهش التهاب
اعتقاد بر آن است که زردچوبه یک ضد التهاب قوی است. در حقیقت این گیاه حاوی بیش از یک دو جین ترکیبات ضدالتهابی است. یکی از مهم ترین این ترکیبات کورکومین است که مطالعات زیادی خواص آن را تایید نموده است. به گفته دکتر جیمر دوک که بیش از 700 مطالعه را آنالیز نموده است، زردچوبه به خوبی از بسیاری داروهای تجویز شده برای انواع بیماری های جان فرسا و مزمن بهتر عمل نموده و هیچ عوارض قابل توجهی نداشته است. این 10 ماده غذایی هم با التهاب در بدن مبارزه می نمایند.
2. خطر سرطان را کاهش می دهد
در حالی که مطالعات تاثیر زردچوبه علیه سرطان را در مراحل اولیه نشان داده است، تحقیقات گوناگون آزمایشگاهی و حیوانی نتایج امیدبخشی داشته اند. محققان انجمن سرطان آمریکا متوجه شدند که کورکومین موجود در زردچوبه در چندین راستا مولکولی مهم که در پیشرفت، رشد و توسعه سرطان نقش دارند، مداخله می نماید.
مطالعه دیگری هم بر خواص ضدسرطان کورکومین تاکید می نماید. فعالیت کورکومین علیه لوکمیا (سرطان خون) و سرطان لنف، سرطان های گوارشی، سرطان های دستگاه تناسلی و ادراری، سرطان سینه، سرطان تخمدان، کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن، سرطان ریه، ملانوما، سرطان های عصبی، و سارکوم توانایی آن در اثرگذاری بر چندین هدف را نشان می دهد.
3. به گوارش یاری نموده و چندین اختلال مرتبط با آن را تسکین می دهد
زردچوبه یک ماده موثر در بهبود گوارش و کاهش بعضی علائم اختلالات گوراشی هم هست که تا حدودی به خواص ضدالتهابی قوی آن برمی شود.
مطالعه ای در دانشگاه مریلند، تعدادی از مسائل و ناراحتی هایی مختلف را برشمرده است که زردچوبه می تواند در آن ها مفید واقع شود، از جمله سوء هاضمه و التهاب زخمی روده عظیم (کولیت اولسروز). یافته های کلیدی آن ها اینگونه بود: کورکومین فراوری صفرا در کیسه صفرا را افزایش می دهد که سبب بهبود گوارش می شود. بعلاوه زردچوبه به اسم محافظی بالقوه در بهبود کولیت اولسروز عمل می نماید.
البته یک استثنای مهم در این مورد زخم معده است که به مبتلایان توصیه می شود از مصرف آن خودداری نمایند. زردچوبه می تواند باعث افزایش اسید معده شود.
4. سلامت مغز را افزایش می دهد
دانشمندان طی مطالعه ای و با استفاده از یک رژیم غذایی غنی شده با کورکومین، عملکرد رفتاری موش ها پس از 6 هفته و 12 هفته را آنالیز کردند. در سرانجام متوجه افزایش حافظه فضایی و غیرفضایی آن ها و ارتباط احتمالی بین کورکومین و افزایش توانایی شناختی و نورون زایی آن ها شدند.
به عبارت دیگر زردچوبه می تواند به نوروپلاستیسیتی (انعطاف پذیری مغز) یاری کند که خارق العاده است.
5. سلامت قلب را بهبود می دهد
اگر هر روز زردچوبه بخورید، سلامت قلب تان بهبود خواهد یافت. دانشمندان با مشاهده خواص موثر کورکومین در رفع کردن رسوبات عروق به این نتیجه رسیدند. تجمع رسوبات در سرخرگ ها می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود.
به علاوه، کورکومین در کاهش کلسترول بد خون یا ال دی ال و جلوگیری از ایجاد لخته هم یاری می نماید. توجه داشته باشید که کورکومین می تواند با بعضی داروهای ضد لختگی خون تداخل داشته باشد.
6. علائم آرتروز را تسکین می دهد
به علت خواص ضدالتهابی زردچوبه تصور می شود که در تسکین علائم آرتروز مفید واقع شوند. بسیاری از متخصصان سلامت بر این باورند که زردچوبه بیشتر از بسیاری داروهای شیمیایی و بدون نسخه خواص ضدالتهاب دارد.
منبع: همگردی