طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر در سه سوت
به گزارش یادداشت سریع، کیک کدو حلوایی که آن را به کیک پاییزی هم می شناسند یکی از کیک های خوش عطر و طعم است که کمتر کسی را می توان دید به آن دست رد بزند. اگر در پی بهانه برای شستن روزهای دلگیر پاییزی خود هستید این کیک می تواند برترین گزینه برایتان باشد. در مطالب قبلی به دستور تهیه کیک کدو حلوایی با ماست اشاره نموده ایم که بدون هیچ دغدغه ای می توانید آن را با و بدون فر درست کنید. حال در این مطلب طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر را برایتان خواهیم گفت تا آن را همچون دیگر دستورهای تهیه کیک در سه سوت درست کنید. با تهیه این کیک خوش رنگ و لعاب می توانید آن را کنار لته کدو حلوایی در دورهمی هایتان سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی با شیر
- شیر پرچرب 120 گرم
- آرد همه منظوره چهار و نیم فنجان
- شکر سه فنجان
- پوره کدو تنبل دو و نیم فنجان
- روغن مایع دو فنجان
- نشاسته ذرت 50 گرم
- تخم مرغ بزرگ شش عدد
- پودر دارچین پنج قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر چهار قاشق چای خوری
- وانیل چهار قاشق چای خوری
- سرکه سفید دو قاشق چای خوری
- پورد زنجبیل دو قاشق چای خوری
- جوش شیرین یک قاشق چای خوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- جوز هندی آسیاب شده یک قاشق چای خوری
- پودر فلفل دلمه ای یک قاشق چای خوری
- میخک آسیاب شده نصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه فراستینگ پنیری
- پودر قند 800 گرم
- پنیر خامه ای سرد 500 گرم
- کره بدون نمک 340 گرم
- وانیل دو قاشق چای خوری
- پودر دارچین یک قاشق چای خوری
- گردو 100 گرم
طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر
1. فر و قالب کیک را آماده کنید
کیک کدو حلوایی از آن دسته کیک های فصلی است که تنها می توان در فصل پاییز آن را درست کرد. پس حالا که در دسترس تان است دیگر بهانه ای ندارید. در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر همچون دستور تهیه کیک ساده اسفنجی باید به سراغ فر و قالب بروید. فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید تا هنگام پخت گرم گردد. سپس دو قالب کیک 20 سانتی متری را با کمی روغن چرب کنید.
نکته: قالب های کیک را می توانید با کاغذ روغنی هم بپوشانید که کاملا اختیاری است.
2. مواد لازم را آماده کنید
کیک کدو حلوایی به کیک ادویه ها هم معروف است چراکه عطر و طعم آن تنها وابسته به کدو حلوایی نیست و ادویه های زیادی در آن دخیل هستند. پس در دومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر باید یک کاسه مناسب در نظر بگیرید. حال آرد، نشاسته ذرت، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، دارچین، زنجبیل، جوز هندی، پودر فلفل دلمه ای و میخک را در کاسه بریزید. تمامی مواد را برای دو تا سه بار الک کنید. حال آن ها را هم بزنید. در کاسه ای دیگر مواد تر را آماده کنید. پس روغن، شکر، تخم مرغ، روغن نباتی، پوره کدو تنبل، شیر، وانیل و سرکه را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک دست گردد. برای این کیک پاییزی طرز تهیه شیر دارچین را هم بخوانید تا در کنار آن یک نوشیدنی گرم پاییزی هم داشته باشید.
3. مایه خمیر را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر باید مخلوط آرد و ادویه را داخل کاسه مواد تر بریزید. حال آن ها را با یاری کاردک شیرینی پزی به آرامی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. تنها مراقب باشید که خمیر را زیادی هم نزنید. حال مایه خمیر را به صورت مساوی در دو قالب چرب شده، بریزید.
4. کیک را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر باید قالب های کیک را داخل فر از قبل گرم شده بگذارید. 30 دقیقه زمان برای پخت کیک ها کافی است. حال 15 دقیقه زمان دهید که کیک ها داخل همان قالب خنک شوند. بعد از 15 دقیقه آن ها را از قالب بیرون آورده و روی توری سیمی بگذارید. در ادامه به سراغ تهیه فراستینگ پنیری بروید. اگر فر در دسترس تان نیست، می توانید با خواندن طرز تهیه کیک کدو حلوایی در قابلمه، آن را به روش ساده تری درست کنید.
طرز تهیه فراستینگ پنیری
1. کره و پودر قند را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فراستینگ پنیری باید کره را برای شش دقیقه با سرعت میانه رو به بالا بزنید تا سبک و پفکی گردد. سپس پودر قند را طی سه مرحله به آن اضافه کنید. مخلوط را با سرعت کم هم بزنید. مراقب باشید که با هر بار اضافه کردن پودر قند، به خوبی با کره مخلوط گردد.
2. پنیر را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه فراستینگ پنیری برای کیک کدو حلوایی باید پنیر خامه ای سرد، وانیل و دارچین گفته شده را هم به مخلوط کره اضافه کنید. مواد را تا جایی هم بزنید که کامل یک دست شوند. حال فراستینگ پنیری تان آماده است. مجدد به سراغ کیک تان بروید تا برای سرو آماده کنید.
طرز فراستینگ کیک کدو حلوایی با شیر
1. کیک را صاف کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فراستینگ کیک کدو حلوایی باید رویه کیک ها را با یاری یک چاقوی تیز صاف کنید. سپس هر یک از کیک ها را به دو قسمت تقسیم کنید. لایه اول را روی پایه کیک یا ظرف سروتان بگذارید. حال روی لایه اول میزانی از مایه پنیری تان بریزید. آن را کامل روی کیک تان پخش کنید.
2. کیک را فراستینگ کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر باید لایه بعدی را روی لایه قبلی قرار دهید. این بار میزان بیشتری مایه پنیری روی کیک تان بمالید. این کار را تا جایی تکرار کنید که لایه آخر را با فراستینگ کنید. در نهایت با توجه به سلیقه تان می توانید گردوها را خرد یا پودر کنید. سپس با پایپ مایه پنیری، کیک کدو حلوایی را تزئین کنید.
نکات تکمیلی تهیه کیک کدو حلوایی با شیر
کیک کدو حلوایی یکی از صدها کیکی است که می توانید برای پذیرایی در میهمانی و دورهمی هایتان روی آن حساب کنید. با نزدیک شدن به شب یلدا این کیک خوشمزه یکی از برترین گزینه های پذیرایی به شمار میرود پس نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا در پیش بردن مراحل پخت، با مشکل روبرو نشوید.
پوره کردن کدو حلوایی
مهم ترین پایه کیک کدو حلوایی، پوره کدو است که باید به خوبی آن را عمل بیاورید. پس یک کدو مناسب و رسیده انتخاب کنید. آن را از وسط نصف و تخمه های آن را کامل جدا کنید. با یاری یک چاقوی تیز آن را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید. تکه های کدو حلوایی را داخل یک سبد استیل بگذارید. حال یک قابلمه را تا نصفه آب پر کنید. سبد را به گونه ای داخل قابلمه بگذارید که آب وارد سبد نگردد. قابلمه را روی حرات ملایم بگذارید تا آب به جوش بیاید. کدوها که بخار پز شدند باید آن ها را از قابلمه بیرون بیاورید. پوست آن ها را جدا کنید. کدوهای پوست گرفته شده را داخل ظرف غذاساز بریزید و آن را تبدیل به پوره کنید. به یاد داشته باشید که آب اضافه کدو را با یاری صافی بگیرید. راه برشته کردن تخمه کدو حلوایی را در کتاب کاله بخوانید.
پخت کیک کدو حلوایی بدون فر
کیک کدو حلوایی را همچون کیک اسفنجی در قابلمه می توان بدون فر درست کرد. برای تهیه این کیک بدون فر احتیاج است که مراحل بالا را به خوبی پیش ببرید. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید. قابلمه مناسب و بزرگتری از قالب کیک تان انتخاب کنید. قابلمه را به مدت 15 دقیقه به همراه شعله پخش کن روی حرارت کم بگذارید. در آخر به آرامی قالب را داخل قابلمه بگذارید. در قابلمه را با دم کنی ببندید تا حرارت خارج نگردد. با گذشت 35 دقیقه کیک کدو حلوایی تان در قابلمه آماده است.
پف کیک کدو حلوایی با شیر در قابلمه
مهم نیست شما کیک کدوحلوایی با شیر را در فر یا در قابلمه می پزید، باید به پف کیک توجه داشته باشید. پس برای حفظ پف کیک و سبکی آن می توانید آرد را به همراه نمک، جوش شیرین و تمامی ادویه ها دو تا سه بار الک کنید. این کار علاوه بر حفظ پف کیک از ایجاد توده های ریز بیکینگ پودر و جوش شیرین در مایه کیک جلوگیری می نماید. برای میان وعده هایتان در روزهای پاییزی از تهیه دونات کدو حلوایی غافل نشوید.
نگه داری کیک کدو حلوایی
کیک کدو حلوایی با شیر به علت فراستینگ پنیری قابلیت نگه داری در دمای محیط را ندارد تنها می توان آن را به مدت 7 تا 10 روز در یخچال نگه دارید. برای نگه داری این کیک خوشمزه در فریزر باید آن را بدون فراستینگ دو بار با پلاستیک و فویل خوب پوشانید. در صورت نبود فویل آن را داخل ظرف های در بسته قرار دهید تا بعد از سه ماه باز هم از طعم و عطر آن لذت ببرید. برای وعده صبحانه تان علاوه بر پنکیک، مربا و مارمالاد کدو حلوایی هم می توانید درست کنید.
ادویه کیک کدو حلوایی
ادویه کدو حلوایی را می توانید به راحتی در منزل درست کنید. در طرز تهیه ادویه کدو حلوایی به یک قاشق چای خوری از پودر هل، پودر میخک و فلفل قرمز به صورت جداگانه و 2 قاشق چای خوری پودر زنجبیل و جوز هندی از هر کدام به صورت جداگانه و در آخر هم چهار قاشق غذاخوری دارچین احتیاج دارید تا کامل با یکدیگر مخلوط شان کنید. شما با این ادویه هر کیک کدو حلوایی که مدنظرتان باشد را می توانید در سه سوت درست کنید.
کیک کدو حلوایی رژیمی
شاید گمان کنید کیک کدو حلوایی، رژیم غذایی تان را بهم بریزد اما سخت در اشتباه هستید. در دستور تهیه این کیک استفاده از شیر کم چرب یا شیر گیاهی اولین قدمی است که به تهیه کیک رژیمی یاری می نماید. در تهیه مایه کیک از آرد بدون گلوتن، بادام یا جو بهره ببرید. شیره خرما و عسل برترین جایگزین های شکر هستند که می توانید به کار ببرید. طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان یک پیشنهاد عالی برای افراد وگان است.
تزئین و سرو کیک کدو حلوایی با شیر
تزئین کیک کدو حلوایی آن قدرها هم سخت نیست چراکه با یاری انواع آجیل ، خامه، سس شکلاتی یا تهیه کرم کارامل کاتلا می توانید روی آن ها را تزئین کنید. با استفاده از ماسوره شیرینی پزی به راحتی می توانید شکوفه در میزان های مختلف روی آن پایپ کنید. در نهایت برش های کیک را می توانید کنار یک فنجان هات چاکلت کدو حلوایی یا شیر کدو حلوایی برای عزیزان تان سرو کنید.
منبع: کتاب کاله