سوپرمن 40 ساله شد

به گزارش یادداشت سریع، وب سایت فرادید: ساختن فیلم های کمیک بوکی به خیلی قبل ترها، بسیار قبل تر از دهه 1970 باز می شود. ازاین روی، یک نگاه فراگیرتر به ما می گوید که حتی فیلم های بدوی فلش گوردون و شاهین در دهه 1930 چیز هایی از همین دست بودند؛ اما اولین باری که یک فیلم کمیک بوکی بزرگ براساس کار های یک قهرمان معروف این سری داستان های مصور ساخته و عرضه شد، به سال 1978 برمی شود، و این قهرمان سوپرمن بود و فیلمی که با موضوع این قهرمان ساخته شد، به موازات اسم او سوپرمن نام گرفت.

سوپرمن 40 ساله شد

فیلمی از این دست که ساخته کمپانی های برادران وارنر و کلمبیا بود، مشخصه های اضافه جالبی هم داشت که بی گمان بازی کردن مارلون براندوی دراماتیک و افسانه ای در نقش پدر این کاراکتر (به نوعی غیرخاکی) مهم ترین آن ها بود که به سبب ورود این سوپراستار به عرصه ای کاملاً فانتزی، در آن سال رخدادی کاملاً غریب بود.

ریچارد دانر فیلم سوپرمن را کارگردانی کرد و چه چیزی عجیب تر از آن که داستان اولیه و بخشی از سناریو را ماریو پوزو نوشت که در نگارش متن سناریوی تریلوژی پدرخوانده فرانسیس فورد کاپولا سهمی عمده داشت و البته رابرت بیتون هم که بعداً فیلم 5 اسکاری کریمر علیه کریمر را ساخت، از جمله سناریست های آن فیلم بود.

پایه گذاری یک غول مهیب

در آن موقع هیچ کس نمی دانست فیلمی ساخته و عرضه شده که پایه غول مهیب و بشدت پولساز کمیک استریپ ها را خواهد گذاشت و پس از فترتی 11 ساله با ساخت بت من یک در سال 1989 وارد یک چرخه مالی بسیار پر سود 30 ساله می گردد که طی آن تقریباً هر اثر کمیک بوکی بر پرده نقره ای حداقل 200 میلیون دلار و در پاره ای موارد بیش از 800 میلیون و حتی یک میلیارد دلار فروخته و همین سوپرمن به لطف باز شدن چنین راهی به قسمت های هفتم و هشتم نیز کشیده شده و در فیلم های ترکیبی در کنار سایر قهرمانان کمیک بوکی هم مشاهده شده که یکی از بارزترین آن ها بت من مقابل سوپرمن: طلوع عدالت محصول 2016 بوده است.

ریو؛ از صدر تا ذیل

فرد انتخابی مردانی که ساخت و توزیع سوپرمن را به سال 1978 برعهده داشتند، برای ایفای نقش اصلی جوانک چهارشانه ورزشکارمآبی بود که کریستوفر ریو نام داشت و به رغم لاغری اولیه اش آن قدر در کارش پیروز نشان داد که دریافت لباس مرد اول کریپتون (سیاره ای که سوپرمن از آن می آید) از او تا خاتمه فیلم پنجم میسر نشد و ریو فقط زمانی از صحنه خارج شد که در یک واقعه سقوط از روی اسب هنگام سوارکاری تفریحی اش، از ناحیه کمر فلج و محکوم به زندگی روی جایگاه چرخدار شد.

این چنین بود که از سوپرمن شش به بعد ابتدا برندون روت و سپس هنری کاویل به ایفای این نقش پرداخته اند و مرگ ریو در سال های متأخر فقط افسوس بینندگان قدیمی را برانگیخته که در سوپرمن مثل سایر ابرقهرمانان خیالی کمیک بوک ها چیزی بیش از به کار افتادن یک ماشین پولسازی و بواقع ادغامی تازه از رویا های سینمایی و جامه حقیقت بخشیدن به فانتزی ترین خیال ها را جست وجو می کردند.

سایر نام آشنایان

سازندگان سوپرمن که فیلم شان اینک 40 ساله شده نیز بدون پیش بینی تبعات مانور بزرگ و ریسکی آن سال هایشان اضافه بر براندو از هنرپیشه های نام آشنای دیگری مثل جین هاکمن، گلن فورد، تره ور هاوارد، ند بیتی، مارگوت کیدر، والری پرین، ماریا شل، ترنس استامپ و سوزانا یورک برای ایفای سایر نقش های عمده فیلم سود جستند.

این فیلم 143 دقیقه ای با بودجه فراوری 55 میلیون دلار به یکی از خبرسازترین رویداد های هنری سال 1978 تبدیل شد که هرچند گیشه نه چندان پربارش آن را یک پیروزی مالی جلوه نداد، اما به سبب پایه گذاری چیزی که بعداً موج ساخت کمیک بوک های پر تعداد دیگری از اسپایدرمن گرفته تا کاپیتان آمه ریکا و تور و هالک و ایرون من و مردان ایکس را موجب شد و به دلیل تبدیل کردن پروژه های ظاهراً کوچک و بی عاقبت مرد مورچه ای و ددپول به فرانچیز هایی بشدت پولساز، به یک اثر کلیدی سال های اخیر سینما تبدیل شد و در نهایت آرشیو ثبت ملی فیلم های امریکا آن را در سال 2017 به جمع فیلم های برگزیده و ساختار شکن خود اضافه نمود، زیرا چند نسل را عوض کرد و هنر سینما را در راهی تازه و پرسودتر و مدرن تر قرار داد.

خبرنگاری جوان با ماهیت پنهان

این در حالی رخ داد که کلارک کنت شخصیت اول داستان های سوپرمن روزنامه نگار جوانی است که در یک نشریه عمده شهر نیویورک (و به روایتی متروپولیس) به نام دیلی پله نت کار می نماید و آنجا با همکارش لوییس لین (مارگوت کیدر) یک ارتباط ویژه تشکیل می دهد و این در حالی است که نه لین و نه سایرین نمی دانند این مرد خوش نیت درست کردار و سختکوش نه یک انسان زمینی بلکه فرستاده ای ویژه از سیاره کریپتون است و آمده است تا متروپولیس و حتی گستره ای فراتر از آن را از شر وجود پلیدانی مثل لکس لوتر پاک کند.

کوششی که به طول مدت عرضه کمیک بوک های سوپرمن (بیش از 90 سال) و مدت زمان ساخت فیلم هایش (فزون تر از 70 سال) ادامه داشته است و به این زودی ها هم خاتمه نمی گیرد.

البته 40 ساله شدن فیلم سوپرمن یک و اهمیت آن نباید ما را از این نکته غافل کند که در سال های خاتمهی دهه 1940 هم دو نسخه سینمایی دیگر با ابعادی کوچک تر درباره وی ساخته شد و در دهه 1950 یک سریال تلویزیونی نیز به نام ماجرا های سوپرمن از شبکه های امریکا و اروپا پخش شد.

منبع: برترین ها
انتشار: 11 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 224

به "سوپرمن 40 ساله شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوپرمن 40 ساله شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید