دلمه گوجه فرنگی، غذایی بی نظیر برای آخر هفته

به گزارش یادداشت سریع، اگر دوست دارید برای آخر هفته خود یک غذای ویژه و خوشمزه داشته باشید، دلمه گوجه فرنگی را در دستور پخت غذای خود قرار دهید.

دلمه گوجه فرنگی، غذایی بی نظیر برای آخر هفته

دلمه از جمله غذاهای پر هوادار بین غذاهای ایرانی، سنتی و محلی به شمار می رود. دلمه علاوه بر طعم فوق العاده خوشمزه ای که دارد از تنوع بالایی هم برخوردار است؛ از جمله دلمه کلم، دلمه بلغور، دلمه فلفل و گوشت. در این مطلب از خبرنگاران می خواهیم طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی را به شما یاد بدهیم که یکی از خوشمزه ترین اعضای خانواده دلمه ها است.

مواد لازم برای تهیه دلمه گوجه فرنگی

  • لپه 1 پیمانه
  • برنج 1 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • گوشت چرخ نموده 400 گرم
  • سبزی دلمه 3/4 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی 10 عدد
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مواد لازم برای سس

  • پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آب 2 پیمانه
  • نمک و زردچوبه و روغن به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

مرحله اول

ابتدا برنج را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا برنج نیم پز گردد. در قابلمه دیگری لپه را به همراه مقداری آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. سپس لپه و برنج پخته شده را کنار بگذارید.

مرحله دوم

پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. سبزی های معطر دلمه شامل نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و شوید را خوب بشویید و خشک کنید و سپس به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید.

با یک چاقوی تیز قسمت بالایی گوجه ها را جدا کنید و سپس به یاری یک قاشق داخل آن ها را خالی کنید. محتویات داخل گوجه ها را برای درست کردن سس دلمه نگه دارید.

مرحله سوم

پیازهای خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه را هم بریزید و تفت دهید. گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب را بریزید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد و رنگ باز کند.

مرحله چهارم

در این مرحله برنج و لپه نیم پزشده را به مایه دلمه اضافه کنید و خوب مواد را با هم ترکیب کنید. نمک و فلفل سیاه و در آخر سبزی دلمه را هم به مایه اضافه کنید و کاملا مواد را با هم مخلوط نمایید.

مرحله پنجم

پیاز داغ و زردچوبه و نمک را داخل ماهیتابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه را هم به آن ها اضافه و تفت دهید تا رب رنگ باز کند. در خاتمه محتویات داخل گوجه ها را هم بریزید و 2 پیمانه آب هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم

حالا مایه دلمه را داخل گوجه هایی که خالی کردید بریزید و در گوجه ها را روی آن ها قرار دهید. در خاتمه، دلمه های گوجه فرنگی را داخل سس بگذارید و اجازه دهید به خوبی بپزند و طعم سس به خوبی به خورد دلمه ها برود.

برای تماشا دستورهای پخت ساده مطلب طرز تهیه پیراشکی پنیری بدون فر را بخوانید.

نکات کلیدی تهیه دلمه گوجه فرنگی

  • در صورت تمایل می توانید یک حبه سیر رنده شده نیز به مواد خود اضافه نمایید.
  • در مرحله اول می توانید پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و بعد به مایه دلمه اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دستورهای پخت آشپزی علاقه دارید، خورشت گوجه سبز، یک ترش و خوشمزه بهاری را بخوانید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 15 تیر 1401 بروزرسانی: 15 تیر 1401 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 2261

به "دلمه گوجه فرنگی، غذایی بی نظیر برای آخر هفته" امتیاز دهید

1 کاربر به "دلمه گوجه فرنگی، غذایی بی نظیر برای آخر هفته" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلمه گوجه فرنگی، غذایی بی نظیر برای آخر هفته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید