خواص جگر مرغ؛ آیا این خوراک مفید است؟
به گزارش یادداشت سریع، خواص جگر مرغ موجب شده تا این خوراکی در سبد غذایی بسیاری از خانوارها جایگاه ثابتی داشته باشد. سال هاست که جگر مرغ هم به علت فوایدی که دارد و هم به علت قیمت نسبتاً پایین ، محبوبیت خود را حفظ نموده است. به خصوص این که به داشتن ویتامین ها و مواد معدنی شناخته می گردد و جگر به طور کلی در درمان خانگی کم خونی و فقر آهن معروف است.

با این حال جگر مرغ هم مانند هر ماده غذایی دیگری می تواند در صورت مصرف نامناسب مضراتی داشته باشد. به خصوص باید خاصیت سم زدایی جگر و آنتی بیوتیک ها و هورمون هایی که در این بافت نرم جمع می شوند را در نظر بگیریم. بنابراین در این مطلب از خبرنگاران مگ می خواهیم با هم نگاهی دقیق تر به فواید و خواص جگر مرغ و بعلاوه مضرات مصرف آن داشته باشیم.
خواص کلی جگر مرغ
جگر مرغ به داشتن بسیاری از مواد مغذی شامل ویتامین ها و مواد معدنی معروف است. به علاوه حدود یک سوم آن را پروتئین تشکیل می دهد و چربی و کالری کمی دارد. این ویژگی به تقویت عضلات یاری می نماید و در واقع یکی از خواص جگر مرغ برای مردان است. بعلاوه در خصوص خواص جگر مرغ در طب سنتی هم اشاره شده که به علت طبع گرم و تر برای کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب مفید است.
خواص جگر مرغ برای سلامت قلب
هر 100 گرم جگر مرغ حاوی 100 درصد از مقدار توصیه شده روزانه بدن شما برای سلنیوم است. این ماده معدنی در پیشگیری و مبارزه با بیماری های قلبی- عروقی، سکته مغزی و کلسترول بالا تاثیر زیادی دارد.
جگر مرغ برای سلامت مغز
ویتامین B12 و کولین موجود در جگر مرغ به بهبود حافظه و عملنمودهای شناختی مغز یاری می نماید. بنابراین احتمال بروز بیماری هایی چون آلزایمر و زوال عقل را کاهش می دهد. بعلاوه در سلامت اعصاب موثر است.
خواص جگر مرغ برای پیشگیری و درمان کم خونی
فواید جگر مرغ برای کم خونی کاملاً ثابت شده است. به طور کلی ویتامین های گروه B برای افرادی که کم خونی دارند یا با سایر مسائل مرتبط با گلبول های قرمز روبروند، عالی است. جگر مرغ، سرشار از فولات، آهن، زینک، فسفر، منیزیم و ویتامین B است. این ترکیب به فراوری گلبول های قرمز سالم منجر می گردد و به همین علت در پیشگیری و حتی درمان کم خونی تاثیر زیادی دارد. در این زمینه می توانید از خواص جگر مرغ کبابی یاری بگیرید.
جگر مرغ برای بدن سازی، عضلات و بافت ها
پروتئین زیاد جگر مرغ با حفظ سلامت عضلات و تاثیر در فراوری و ترمیم ماهیچه های بدن برای بدن سازی مفید است. بعلاوه به علت داشتن ریبوفلاوین به ترمیم و سلامت بافت های آسیب دیده و حتی درمان مسائل پوستی ناشی از کمبود این ماده در بدن شما یاری می نماید.
خواص جگر مرغ برای بینایی
به طور کلی خوراکی های سرشار از ویتامین A برای بینایی فواید زیادی دارند و حتی ضروی هستند. مصرف جگر مرغ با داشتن مقادیر زیاد ویتامین A به حفظ سلامت چشم و بینایی یاری زیادی می نماید. ویتامین A موجود در جگر مرغ به اشکال متنوع آلفا و بتاکاروتن، رتینول و لیکوپن موجود است و به صورت مستقیم از سطح قرنیه محافظت نموده و به بهبود عملکرد شبکیه یاری می نماید.
جگر مرغ برای تقویت سیستم ایمنی و انرژی بدن
جگر مرغ حاوی مواد معدنی چون آهن، روی، منیزیم و فسفر است که در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. این مواد معدنی در کنار کوآنزیم موجود در جگر مرغ، به بهبود انرژی و عملکرد ذهنی یاری می نمایند. بعلاوه ویتامین A جگر مرغ می تواند غده تیموس سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند و سرعت متابولیسم مغز را بهبود بخشد. ویتامین B12 موجود در جگر مرغ هم با یاری به فراوری گلبول های سفید خون نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می نماید. به علاوه ویتامین B2 یا ریبوفلاوین در تامین انرژی و حفظ قدرت سلول ها موثر است.
خواص جگر مرغ برای حفظ سلامت خون
ویتامین B12 به حفظ سلامت خون یاری می نماید و این ویتامین در جگر مرغ موجود است. به علاوه جگر مرغ از فراوری خون سالم و کاملاً اکسیژن دار در بدن شما پشتیبانی می نماید.
خواندنی ها
طرز تهیه جغور بغور رستورانی و خوشمزه به 4 روش مختلف
محدودیت های مصرف جگر مرغ
به طور کلی جگر مرغ هم مانند هر ماده غذایی دیگری با داشتن خواص زیاد، باید درست و به مقدار مصرف گردد. در این صورت می توانید با بهره مندی از خواص جگر مرغ، از مضرات آن در امان بمانید. به عنوان مثال خانم های باردار باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط نمایند. چون مقدار بالای ویتامین A در آن موجب مسمومیت، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و حتی آسیب های کبدی می گردد. در این مورد حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید. دیگر موارد مرتبط با محدودیت در مصرف جگر مرغ عبارتند از:
افزایش کلسترول
جگر مرغ کلسترول بسیار بالایی دارد و به همین علت مصرف بیش از مقدار آن در بلندمدت شما را با عوارض ناشی از کلسترول بالا در بدن شامل کبد چرب و حتی فشارخون و بیماری های قلبی درگیر می نماید.
افزایش علائم دیابت
به طور کلی مصرف زیاد جگر ممکن است به ایجاد پاسخ هایی مشابه عسل و ساکارز یا قند ساده در بدن منجر گردد که علائم دیابت در بیماران را افزایش می دهد.
ریسک مسمومیت و عفونت
به طور کلی بافت نرم جگر آن را مستعد ابتلا به مسمومیت و عفونت می نماید. به همین علت هرگونه نگهداری یا پخت نادرست آن می تواند منجر به بیماری گردد.
آلودگی به آنتی بیوتیک ها و سموم
برای جلوگیری از ابتلا به عفونت و بیماری، به دام ها و به خصوص طیور آنتی بیوتیک های مختلفی داده می گردد. چون کبد سموم، هورمون ها و فلزات سنگین را از خون تصفیه و خارج می نماید، تجمع این مواد در آن بیشتر است و در صورت مصرف، می تواند سلامت انسان و به خصوص نوزادان و بچه ها را با خطر روبرو کند.
برای خرید و مصرف جگر مرغ باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
- جگر مرغ را از فراورینمایندگان و فروشندگان معتبر بخرید. فرایند فراوری باید زیرنظر سازمان دامپزشکی صورت گرفته باشد. به خصوص توصیه می گردد از محصولات ارگانیک بهره ببرید.
- برای مصرف جگر مرغ آن را به صورت کامل بپزید. چون پخت کامل آن بعضی از آنتی بیوتیک ها را از بین می برد.
- در مصرف این ماده غذایی احتیاط نموده و آن را به مقدار و متعادل میل کنید.
سخن آخر؛ خواص جگر مرغ برای بدن و سلامت شما زیاد است. از قلب و مغز گرفته تا بینایی، سیستم ایمنی، عضلات، سلامت خون و غیره را می توانید با مصرف این ماده غذایی تقویت کنید. برای جلوگیری از روبروه با عوارض مربوط به آنتی بیوتیک ها و هورمون های مصرفی در پرورش دام هم ضروری است خرید این محصول را از منابع معتبر انجام دهید. در نهایت، مصرف جگر مرغ کاملاً پخته را به مقدار کافی از قلم نیاندازید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگرا بخوانید.
منبع: دیجیکالا مگ