بوییدن قهوه؛ روشی آسان برای تشخیص ابتلا به کرونا
به گزارش یادداشت سریع، بعضی متخصصین سلامت می گویند بوییدن قهوه می تواند ابزار مناسبی برای تشخیص ابتلا به بیماری کووید-19 باشد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو، یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد پس از ابتلا به بیماری کووید-19 با آن روبرو می شوند از بین رفتن حس بویایی و چشایی است. حال بعضی متخصصین سلامت می گویند افراد می توانند برای آنالیز از بین رفتن حس بویایی خود تفاله قهوه را بو نمایند.
James Schwob استاد زیست شیمی از دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس می گوید: یکی از کارهایی که به آسانی می توانید در منزل انجام دهید این است که مقداری از تفاله قهوه را برداشته و ببینید تا چه فاصله ای همچنان می توانید رایحه آن را حس کنید. می توانید این تست را با شامپو یا الکل مالشی هم انجام دهید. اگر بینی شما کیپ نیست و در تشخیص بوی قهوه یا دیگر رایحه های آشنا مشکل دارید احتمالاً وقتش رسیده تا به پزشک مراجعه نموده و تست کرونا دهید.
مرکز پزشکی Penn Medicine نیز اعلام نموده است: اگر متوجه شدید قهوه دیگر مزه ندارد و شکلات نیز مزه دیگری به غیر از تلخی و شیرینی ندارد، احتمالاً حس بویایی شما از بین رفته است.
البته بوییدن قهوه یک راه چاره علمی نیست و نباید آن را با تست پزشکی اشتباه گرفت. محققان دانشگاه پنسیلوانیا با انتشار مقاله ای در این رابطه اعلام نموده اند: از بین رفتن حس بویایی مختص کووید-19 است، ولی این مشکل در همه مبتلایان دیده نمی گردد. توانایی بوییدن چیزهای مختلف لزوماً به معنی عدم ابتلا به کووید نیست. توانایی در تشخیص بوی قهوه یک نتیجه دو پهلو به دنبال دارد: یا به این معنی است که کرونا ندارید و یا می تواند به این معنی باشد که به ویروس کرونا مبتلا شده اید اما حس بویایی خود را از دست نداده اید.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) از بین رفتن حس بویایی (anosmia) را به عنوان یکی از رایج ترین علایم کووید-19 شناسایی نموده است. تحقیقات اخیر نشان داده اند که حدود 50 درصد و حداکثر 80 درصد از افرادی که تست کرونای آنها مثبت اعلام شده از بین رفتن حس بویایی را تجربه نموده اند. خوشبختانه بعضی تحقیقات نشان داده اند که این حالت تنها یک لایه از سلول های بویایی بینی را تحت تأثیر قرار می دهد و پس از 14 روز خوب می گردد.
منبع: جام جم آنلاین