افق های همکاری صنعتی تهران-مسکو؛ اورال قطب جدید همگرایی

به گزارش یادداشت سریع، ایران با توجه به ظرفیت های مطلوب خود امکان حضور فعال در روسیه به خصوص مناطق صنعتی این کشور را دارد.

افق های همکاری صنعتی تهران-مسکو؛ اورال قطب جدید همگرایی

بولات فتکولین استاد دانشگاه و کارشناس سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار خبرنگاران در دوشنبه قرار داد، با اشاره به برگزاری پیروز دومین نشست دنیای فراوری و صنعتی سازی GMIS-2019 در شهر یکاترینبورگ، حضور فعال ایران در روسیه به خصوص در مناطق صنعتی این کشور را به نفع هر 2 طرف عنوان نموده است.

در این یادداشت آمده است: قبلا خبرنگاران در مورد نامزدی شهر یکاترینبورگ روسیه در ردیف شهرهای اوزاکا و باکو برای میزبانی نمایشگاه اکسپو 2025 گزارش داده بود البته رای گیری بین المللی به نفع ژاپن تمام شد ولی روی هم رفته این ایده که یکاترینبورگ باید به شهر نمایشگاه های بین المللی تبدیل گردد، تائید بیشتری یافت.

یکاترینبورگ به عنوان مرکز حوزه فدرال اورال به محل برگزاری نمایشگاه های کارخانجات منطقه و همچنین هیأت های خارجی تبدیل شده است.

در این شهر در 9 تا 11 جولای امسال دومین نشست دنیای فراوری و صنعتی سازی GMIS-2019 دایر شد که در چارچوب آن موضوعات مربوط به فناوری های مبتنی بر اصول بیونیک و پیاده سازی موثر آن در فرآیند فراوریی و اقتصادی مورد بحث و آنالیز قرار داده شد.

در این نشست در کنار مقامات روسیه، نمایندگان بلندپایه کشورهای خارجی نظیر ارمنستان، بلاروس، زیمبابوه، قزاقستان، کامبوج، امارات متحده عربی، صربستان، ازبکستان و سفرای خارجی مقیم مسکو حضور یافتند.

در مجموع 3300 نماینده و روزنامه نگار از 63 کشور دنیا از جمله بیش از 120 نفر از روسای شرکت های خارجی در این نشست شرکت کردند.

پرشمارترین هیأت ها متعلق به امارات متحده عربی بود، چین، آلمان، اتریش و آمریکا در رتبه های بعدی بودند.

این نشست توسط 367 روزنامه نگار از 90 رسانه داخلی و خارجی پوشش داده شد.

نشست GMIS-2019 آمادگی روسیه برای سهم دریافت در توسعه فراوریات صنعتی تکنولوژی های بالا در سطح دنیای را به نمایش گذاشت و این نکته از سوی نمایندگان مرکز همکاری های صنعتی بین المللی (یونیدو) مورد تاکید نهاده شد.

از سوی دیگر حضور هیأت های خارجی نشان داد که آنها نسبت به روسیه به عنوان شریک تجاری و اقتصادی قابل اعتماد نگاه می نمایند که با وجود کوشش های کشورهای غربی برای منزوی کردن آن از سیستم روابط بین المللی، همچنان بر تعهدات خود پایبند مانده است.

این نشست از سوی نمایندگان جامعه کارشناسی سیاسی خارجی و نخبگان اقتصادی و اقتصادی (همانند انجمن بین المللی اقتصادی سنت پترزبورگ و مجمع اقتصادی شرق دور) به عنوان زمینه گسترش همکاری ها و دستیابی به ارتباطات تجاری سودمند مورد استفاده نهاده شد.

سازمان دهندگان نشست در حال تهیه 100 پروژه در زمینه های مستعد مربوط به رشد اقتصاد دنیای و چهارمین انقلاب صنعتی می باشند.

یکاترینبورگ با موقعیت جغرافیایی خود در مرز اروپا و آسیا به توسعه روابط اقتصادی کارفرمایان اروپایی با شرکای چینی و ژاپنی یاری می نماید.

برگزاری نشست های بین المللی در این شهر نیز به معنای وجود زیرساخت های لازم در این زمینه می باشد.

در این راستا استان سوردلوفسک که یکی از مناطق مهم حوزه فدرال اورال به شمار می رود، برای ایجاد شرایط مطلوب جهت شرکت های خارجی که در چارچوب این نشست با طرف های روسی خود به توافق رسیدند، کوشش های لازم را خواهد نمود.

تا قبل از ماه جولای امسال میلادی نیز شهر یکاترینبورگ با برگزاری پیروزیت آمیز نشست سران سازمان همکاری های شانگهای و جام دنیای فوتبال توان و ظرفیت خود برای میزبانی این برنامه ها را به نمایش گذاشته بود.

یکاترینبورگ با امکانات نمایشگاهی خود انتظار مشارکت فعال تر نمایندگان محافل صنعتی، صنایع نظامی و علمی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

بدر العالم رئیس کمیته برگزاری نشست دنیای فراوری و صنعتی سازی، برنامه نشست را بسیار غنی توصیف کرد.

دومین نشست دنیای GMIS-2019 در مرکز جدید نمایشگاهی یکاترینبورگ - اکسپو برگزار گردید که بزرگترین کانون نمایشگاهی در منطقه فدرال اورال به شمار می رود.

یکی از دلایل عدم استفاده از پتانسیل مشترک ایران و روسیه برای فعالیت های مشترک، حضور کمرنگ شرکت های ایرانی در مناطق صنعتی روسیه از جمله منطقه اورال می باشد.

کارآفرینان ایرانی که با روسیه همکاری دارند همانند گذشته هنوز بر آنند که مسکو و سنت پترزبورگ محل فعالیت های مشترک نمایشگاهی 2 کشور به شمار می روند.

بنابراین نمایندگان محافل تجاری و صنعتی ایران فرصت خروج از فضای معمول و راحت خود در روسیه و گسترش حضور در بازار این کشور به وسیله استفاده از پایگاه های منطقه ای را در اختیار دارند.

برگزاری نشست دنیای فراوری و صنعتی سازی در یکاترینبورگ را می توان نمونه استفاده پیروزیت آمیز از امکانات نمایشگاهی این شهر دانست.

تقویم رویدادهای نمایشگاهی برای سال های 2019-2020 در وب سایت این نمایشگاه وجود داشته و به طور منظم به روزرسانی می گردد.

انتظار هواداران بهبود روابط روسیه و ایران این است که حضور و همکاری تجار و کارآفرینان جمهوری اسلامی با مراکز نمایشگاهی روس شکل گیرد.

انتهای پیغام/ح

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 25 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 364

به "افق های همکاری صنعتی تهران-مسکو؛ اورال قطب جدید همگرایی" امتیاز دهید

1 کاربر به "افق های همکاری صنعتی تهران-مسکو؛ اورال قطب جدید همگرایی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افق های همکاری صنعتی تهران-مسکو؛ اورال قطب جدید همگرایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید