چطور خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهیم؟
به گزارش یادداشت سریع، بر اساس یک مطالعه نو در دانشگاه هاروارد، افرادی که دو وعده گوشت قرمز در هفته مصرف می نمایند، در مقایسه با افرادی که وعده های کمتری گوشت قرمز مصرف می نمایند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند. به عبارتی، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با مصرف بیشتر گوشت قرمز نیز افزایش می یابد.
محققان بعلاوه دریافتند که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئینی گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مقادیر متوسطی از غذاهای لبنی، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
Xiao Gu، نویسنده اول این مطالعه، پژوهشگر فوق دکترا در دپارتمان تغذیه دانشگاه هاروارد، می گوید: یافته های ما در این پژوهش از دستورالعمل های رژیمی حمایت می نماید و بر اساس این یافته ها توصیه می گردد که افراد در رژیم غذایی خود مصرف گوشت قرمز را محدود نمایند، در واقع، این دستورالعمل در خصوص گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده صدق می نماید.
پیشتر، در مطالعات قبلی نیز به ارتباط میان مصرف گوشت قرمز و خطر ابتدا به دیابت نوع 2 اشاره هایی شده بود، اما در این مطالعه رژیم غذایی تعداد زیادی از افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا بودند را در مدت زمان طولانی مورد آنالیز قرار دادند و با انجام این آنالیز، به طور یقین اعلام شد که ارتباط مستقیمی میان مقدار مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد.
برای انجام این مطالعه، محققان داده های سلامتی بیش از دویست هزار نفر را تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس رژیم غذایی افراد، محققان دریافتند که مصرف گوشت قرمز، از جمله گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده، به شدت با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. این تحقیقات نشان داد شرکت نمایندگانی که بیشترین مقدار مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار مصرف را داشتند، 62 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند.
بعلاوه تعیین شدکه هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری شده، 46 درصد و هر وعده غذای روزانه حاوی گوشت قرمز فرآوری نشده، 24 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
مقدار ابتلا به دیابت نوع 2 به سرعت در ایالات متحده و در سراسر دنیا در حال افزایش است و این اتفاقی نگران نماینده است، نه تنها به این علت که دیابت، به عنوان یک بیماری جدی شناخته می گردد، بلکه زمینه ساز بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، عروقی، کلیوی، بعضی از انواع سرطان ها و نیز آلزایمر نیز می گردد.
علاوه بر این، آن ها دریافتند که جایگزینی یک وعده آجیل و حبوبات با 30 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و جایگزینی یک وعده لبنیات به جای گوشت قرمز با 22 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است.
به گفته محققان، علاوه بر فواید سلامتی، جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و نیز تغییرات آب و هوایی یاری می نماید و مزایای زیست محیطی دیگری را نیز به همراه دارد.
این مطالعه در ماه جاری (اکتبر 2023)، در مجله آمریکایی تغذیه بالینی (The American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده است.
منبع: گردشبان