فواید نارنگی؛ از کاهش وزن تا پیشگیری از سرطان
به گزارش یادداشت سریع، میوه نارنگی خواص زیادی را برای بدن دارد، که در این گزارش به آن می پردازیم.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی خبرنگاران ، میوه نارنگی یکی از مرکبات خوشمزه و لذیذ است که با طعم شیرین و ترش پائیز را لذتبخش می نماید. نارنگی، حاوی دانه است ودر مقایسه با پرتقال کوچکتر هستند، این میوه نسبت به پرتقال حاوی مایعات بیشتر و اسید و قند های کمتری است.
نارنگی حاوی مقادیر خوب و مهمی از مواد معدنی مانند منیزیم است که به تنظیم فشار خون یاری می نماید، پتاسیم که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد، کلسیم که باعث سلامت استخوان ها و دندان ها می گردد و آهن که به اکسیژن رسانی به عضلات یاری می نماید است در نارنگی موجود هستند.
موارد زیر مهمترین خواص نارنگی هستند.
منبع عالی ویتامین
نارنگی منبع فوق العاده ای از ویتامین C است و 31 درصد از احتیاج های روزانه بدن به این ویتامین را تامین می نماید. نارنگی بعلاوه منبع خوبی از ویتامین A است ،ویتامین A،یک ویتامین محلول در چربی که برای سلامت چشم و بعلاوه عملکرد سایر قسمت های بدن موثر است.
خواص آنتی اکسیدانی
نارنگی حاوی فلاونوئید ها، فنول ها و سایر اسانس هایی است که به نارنگی ها خواص آنتی اکسیدانی می دهند و بعلاوه گروه نسبتاً زیادی از مواد مغذی گیاهی که می توانند از سلول های بدن در برابر آسیب محافظت نموده، التهاب را کاهش داده و خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.
هضم را بهبود می بخشد و به کاهش وزن یاری می نماید
نارنگی حاوی فیبر های غذایی است که به طور قابل توجهی در افزایش عملکرد دستگاه گوارش، به ویژه در موارد یبوست و نفخ نقش دارد. فیبر می تواند حرکت روده را بهبود بخشد و تعادل باکتریایی را در آن بهبود بخشد، و به علت سطح پایین کالری موجود در آن و محتوای بالای فیبر غذایی آن به افزایش احساس سیری یاری می نماید، از خوردن زیاد غذا در طول روز جلوگیری می نماید و باعث بهبود کارایی جذب غذا در روده می گردد.
بهبود گردش خون و از بین بردن پوست مرده
ویتامین B6 موجود در این میوه می تواند افزایش فراوری سلول های قرمز خون یاری می نماید بعلاوه به احیای سلول های پوست و بعلاوه از بین بردن سلول های مرده پوست یاری می نماید، که باعث شادابی و لطافت پوست می گردد.
حفظ سلامت قلب و پیشگیری از سرطان
نارنگی حاوی مقادیر خوبی از پتاسیم است که یک گشاد نماینده عروق است و از انسان در برابر فشار خون بالا محافظت می نماید و فیبر های موجود در آن می توانند کلسترول اضافی در رگ ها و عروق خونی را از بین ببرند، احتمال ابتلا به تصلب شرایین و حملات قلبی ناگهانی را کاهش داده و از بروز این بیماری جلوگیری می نمایند. سکته مغزی، تحقیقات اخیر نشان می دهد که خوردن نارنگی به اندازه زیاد با کاهش خطر ابتلا به نوعی سرطان به نام سرطان نازوفارنکس ارتباط دارد که بر ناحیه بینی و گلو تأثیر می گذارد.
ارزش غذایی نارنگی
نارنگی دارای کالری کمی است، که باعث می گردد یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن باشد، می توان آن ها را به سالاد یا دسر اضافه نمود و منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی و مواد مغذی مهم موجود در 70 گرم نارنگی است. عبارتند از:
کالری: 40 کالری
چربی: 0.2 گرم
سدیم: 0.001 گرم
کربوهیدرات: 9.3 گرم
فیبر غذایی: 1.3 گرم
پروتئین: 0.6 گرم
قندها: 7.4 گرم
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان