جوان مرگی دوربین های سلفی پاپ آپ؛ چرا این مشخصه دوام چندانی نداشت؟

به گزارش یادداشت سریع، گوشی های وان پلاس 8 و 8 پرو قرار است در تاریخ 15 آوریل رسما معرفی شوند و طبق تصاویر و اطلاعات مختلف مطرح شده، این گوشی ها بر خلاف نسل قبلی فاقد دوربین پاپ آپ خواهند بود. وان پلاس 7 پرو و 7T پرو دارای دوربین پاپ آپ بودند اما حالا قرار است حفره نمایشگر جایگزین آن ها شوند. ولی این تغییر صرفا یک تغییر در رویکرد طراحی وان پلاس نیست بلکه بر اساس شواهد گوناگون شاهد خاتمه این مشخصه در گوشی های هوشمند هستیم. اما چرا دوربین های پاپ آپ به این سرعت دچار جوان مرگی شدند؟

جوان مرگی دوربین های سلفی پاپ آپ؛ چرا این مشخصه دوام چندانی نداشت؟

از وبسایت وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی دیدن نمایید.

نوآوری پر سروصدا

بعد از اینکه بسیاری از رقبای وان پلاس به بهره گیری از دوربین های پاپ آپ روی آوردند، این شرکت هم تصمیم گرفت به این قافله ملحق گردد. اوپو فایند ایکس یکی از اولین پرچم داران مهمی بود که با این مشخصه روانه بازار شد ولی با توجه به اینکه نسل دوم آن فاقد این ویژگی است، چنین تصمیمی را می تواند میخ نمادین نهایی در تابوت این دوربین ها در نظر گرفت.

از دیگر شرکت هایی که از این مشخصه استفاده کردند ولی به نظر می رسد دیگر قصد انجام چنین کاری را ندارند، می توانیم به موتورولا، ریلمی و آنر اشاره کنیم. حتی شرکت ویوو که برای نخستین بار گوشی مجهز به این قابلیت را در بازار عرضه کرد، برای جدیدترین گوشی کانسپت یا به اصطلاح مفهومی خود این قابلیت را کنار گذاشته شده است. در این میان، از بین گوشی های جدید تنها ردمی K30 پرو و K30 پرو زوم دارای دوربین پاپ آپ هستند که همانند نسل قبلی خود، با این مشخصه عرضه شده اند.

در ادامه این مطلب، قصد داریم عوامل مربوط به جوانمرگی دوربین های پاپ آپ را تشریح کنیم و در ابتدا به مزایای آن ها می پردازیم.

جذابیت دوربین های پاپ آپ

این نوآوری بسیار جالب توجه بود و سازندگان گوشی ها با ارائه چیزی غیر منتظره و انجام کاری کاملا متفاوت توانستند توجهات زیادی را جلب نمایند. ضمناً این ایده به سازندگان اجازه می داد که برای دوربین سلفی از لنز عظیم تر و بهتری استفاده نمایند.

با وجود تمام شک و تردیدها، مکانیسم پاپ آپ تحت فشار دوام زیادی از خود نشان داد. برای عملی کردن این ایده، شرکت ها پیروز شدند دوام قابل توجهی را عملی نمایند تا کاربران بدون استرس از گوشی های دارای دوربین پاپ آپ بهره ببرند. البته به دلیل وجود قطعات متحرک، بسیاری از کارشناسان نگران مدت زمان عمر مفید این قطعات بودند ولی در هر صورت این گوشی ها هیچ وقت به صورت گسترده مسئله ای ایجاد نکردند و حاشیه خاصی به همراه نداشتند.

از دیگر دلایل مربوط به ارائه این مشخصه می توان به امکان تعبیه نمایشگر یک دست در گوشی ها اشاره نمود. با مخفی کردن دوربین سلفی، شرکت ها توانستند از بهترین راه حل موجود برای افزایش نسبت نمایشگر به بدنه استفاده نمایند و به همین خاطر دیگر شاهد بریدگی، حفره، حاشیه ضخیم یا مکانیسم کشویی نبودیم. اگر هم از جمله کاربرانی هستید که علاقه زیادی به ثبت عکس های سلفی ندارید، به ندرت این دوربین از بدنه خارج می گردد و این در حالی است که در بیشتر گوشی ها به دلیل وجود بریدگی یا حفره نمایشگر نمی توان از نمایشگر یکپارچه لذت برد.

همچنین دوربین پاپ آپ برای افرادی که نگران حریم خصوصی بودند، عالی بود. اگر حتی اندکی اهل خبرهای تکنولوژی باشید، مطمئنا می دانید که گوشی های اندرویدی و آیفون ها در برابر حملات سایبری آسیب پذیر هستند. همچنین در رابطه با مورد وان پلاس باید بگوییم که داشتن دوربین پاپ آپ باعث شد که وان پلاس 7 پرو و 7T پرو در بازار آمریکا در برابر دیگر گوشی ها بیشتر به چشم بیایند. زیرا دیگر گوشی های چینی مبتنی بر این قابلیت، هیچ وقت به صورت گسترده در بازار آمریکا عرضه نشده اند.

چرا نباید حرف گوشی سازها درباره زوم دوربین را باور کنیم؟

چه چیزی دوربین پاپ آپ را به کشتن داد؟

با وجود تمام این ویژگی های مثبتی که اشاره نمودیم، دوربین های پاپ آپ هیچ گاه نتوانستند مورد توجه گسترده عموم کاربران قرار بگیرند. در عوض، برای دوربین سلفی قابلیت حفره نمایشگر به عنوان یک راه حل جایگزین معرفی گردید که استفاده از آن احتیاجی به تعبیه قطعات متحرک هم ندارد.

یک گوشی دارای حفره نمایشگر بهتر از گوشی دارای بریدگی است ولی این قابلیت در نهایت آن آینده ای که سزاوارش هستیم، به ارمغان نمی آورد. اگرچه این حفره بسیار کوچک خللی در تجربه کاربری ایجاد نمی کند، ولی در هر صورت بخشی از نمایشگر اشغال شده که این بخش می توانست میزبان پیکسل هایی باشد.

در این راستا، گام بعدی استفاده از دوربین سلفی زیر نمایشگر است ولی به گفته مدیران شیائومی، هنوز این فناوری به طور کامل آماده نشده و معلوم نیست چه زمانی می توان گوشی های مجهز به چنین مشخصه ای را روانه بازار کرد. البته در رابطه با دوربین های پاپ آپ نباید معایب آن ها را از قلم بیندازیم که در تصمیم شرکت ها برای کنار گذاشتن آن نقش بسزایی داشته است.

به نظر می رسد مهم ترین دلیل شرکت ها برای کنار گذاشتن این مشخصه، بحث کمبود فضا و احتیاج فراینده به افزایش تعداد قطعات داخلی بوده است. در ابتدا پیشنهاد می کنیم نگاهی به تصویر GIF زیر بیندازید:

همان طور که می بینید، بخش قابل توجهی از فضای داخلی گوشی وان پلاس 7 پرو به قطعات متحرک دوربین پاپ آپ آن اختصاص داده شده. به همین خاطر بدون اینکه احتیاجی به ارائه تحلیل های پیچیده داشته باشیم، کاملا واضح است که شرکت ها می خواهند از چنین فضای زیادی برای کارهای دیگری استفاده نمایند.

به عنوان مثال، در حال حاضر بسیاری از گوشی ها از باتری های عظیم تر از 4000 میلی آمپر ساعت بهره می برند و حذف دوربین پاپ آپ به آن ها اجازه می دهد از باتری های عظیم تری استفاده نمایند تا کاربران در عوض برای ساعات بیشتری از شارژ باتری گوشی خود بهره ببرند. شیائومی، چند روز قبل سرنخ های مهمی در رابطه با این موضوع ارائه داد.

در پستی که مدیرکل برند ردمی منتشر نموده، در رابطه با تعبیه دوربین پاپ آپ به چالش های مهمی برای مدیریت گرما اشاره شده و ضمناً با توجه به مصرف انرژی بیشتر گوشی های 5G، این گوشی ها احتیاجمند بهره گیری از باتری های عظیم تری هستند. از آنجایی که قرار است سری وان پلاس 8 هم از اینترنت 5G پشتیبانی نمایند، بدون شک این شرکت با چنین چالش هایی روبرو شده است.

در هر صورت با توجه به شواهد فعلی، با وجود اینکه در سال 2020 هم گوشی مجهز به چنین قابلیتی معرفی گردیده، ولی در نهایت باید جوان مرگی دوربین های پاپ آپ را بپذیریم و دیگر کمتر شرکتی حاضر است با چالش های مربوط به این قابلیت دست و پنجه نرم کند.

شما چه فکر می کنید؟ آیا در دسته هواداران این قابلیت قرار دارید یا اینکه بود و نبود دوربین های پاپ آپ تفاوتی برای شما ندارد؟ در بخش کامنت ها نظرات خود را با ما و دیگران در میان بگذارید.

چرا اندازه سنسور دوربین اهمیت زیادی دارد؟

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 7 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 939

به "جوان مرگی دوربین های سلفی پاپ آپ؛ چرا این مشخصه دوام چندانی نداشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جوان مرگی دوربین های سلفی پاپ آپ؛ چرا این مشخصه دوام چندانی نداشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید