افزایش آمار فرار از منزل در هر 10 سال

به گزارش یادداشت سریع، خبرنگاران/گیلان عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان گفت: متاسفانه هر 10 سال شاهد افزایش آمار فرار از منزل هستیم و گیلان جزو پنج استان اول کشور است.

افزایش آمار فرار از منزل در هر 10 سال

جهت دریافت خدمات بازسازی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید.

رضا علیزاده در گفت وگو با خبرنگاران، فرار دختران و زنان از منزل را یک پدیده جهانی دانست که در ایران و گیلان نیز وجود دارد و اظهار کرد: 60 درصد از عوامل اصلی فرار از منزل خانوادگی است.

وی فرار دختران و زنان از منزل را معلول بی توجهی، بی احترامی، آزادی نامحدود، محدودیت، سردی روابط و آشفتگی خانواده دانست و افزود: متاسفانه هر 10 سال شاهد افزایش آمار فرار از منزل هستیم و گیلان جزو پنج استان اول کشور است.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان افزایش طلاق، کاهش ازدواج، کاهش بعد خانوار، افزایش سالمندی جمعیت، بالا رفتن آمار خودکشی، فرار از منزل، اعتیاد و پرونده های قضایی خشونت را از جمله آسیب های موجود در جامعه دانست و توضیح داد: همه این آسیب ها نتیجه سرکوب خانواده است.

علیزاده با بیان اینکه خانواده باید مامن آرامش و پناه مردم باشد، بیان کرد: سرکوب خانواده به واسطه دو مولفه خشونت مالی و آشفتگی فرهنگی رخ می دهد و گاهی خانواده را نابود می نماید.

وی خشونت مالی را شامل خشونت روانی و کلامی دانست و گفت: امروزه پژوهش ها نشان می دهد حدود 80 درصد جوانان با سه معضل اصلی ازدواج، مسکن و شغل روبرو هستند و اقتصاد دغدغه مردم است.

این جامعه شناس با بیان اینکه تحقیر، توهین، افترا و دشنام خشونت های روانی را افزایش می دهد، افزود: بچه ها، دختران و زنان اصلی ترین قشری هستند که از خشونت های کلامی و روانی آسیب می بینند.

وی با اشاره به سابقه فرهنگی و تاریخی ایران و گیلان، یادآور شد: همیشه به پیشینه فرهنگی خودمان افتخار می کنیم، اما در دوره معاصر دچار آشفتگی در حوزه فرهنگ هستیم و دستگاه های فرهنگی موازی کاری دارند. تعدد متولیان امور فرهنگی، فقدان مسئولیت پذیری و عدم شناسایی ارزش های فرهنگی موجب شده شاهد کاهش امید به آینده هم در حوزه فردی و هم در حوزه اجتماعی باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان خواهان تدوین اطلس آسیب های اجتماعی استان گیلان با همکاری بهزیستی شد و اعلام کرد: اطلس آسیب های اجتماعی یاری می نماید که ما به صورت آنلاین تمام داده های مناطق و محلات را داشته باشیم و با شناسایی و اولویت بندی آسیب ها اقدام به ارائه خدمات کنیم.

طلاق؛ یکی از عوامل فرار از منزل

مرتضی قویدل، کارشناس امور اجتماعی اداره کل بهزیستی گیلان نیز در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به راه اندازی پنج مرکز اورژانس اجتماعی در پنج شهر گیلان از سال 87 تا به امروز، بیان کرد: مراکز اورژانس اجتماعی ضمن پیگیری و آنالیز آسیب های اجتماعی، مراکز نگهداری موقت زنان و دختران در معرض آسیب است.

وی با بیان اینکه مراکز اورژانس اجتماعی به کودک آزاری، همسرآزاری، زنان آسب دیده اجتماعی، زنان در معرض آسیب، دختران فراری و خودکشی می پردازد، گفت: پیچیده تر شدن روابط اجتماعی، صنعتی شدن، سست شدن روابط عاطفی در خانواده ها، شکاف بین نسلی، بیکاری، فقر و افزایش بی رویه مهاجرت از روستاها به شهرها و متعاقب آن پدیده حاشیه نشینی از جمله واقعیت های اجتماعی موجود است.

کارشناس امور اجتماعی بهزیستی گیلان، طلاق را یکی از عوامل فرار از منزل دانست و تاکید نمود: وقتی جدایی والدین اتفاق می افتد مشخصا بار روانی بسیار زیادی روی دختر یا پسر در حدود سنی 12 سال به بالاست که می تواند منجر به فرار از منزل گردد.

وی اعتیاد والدین را یکی از مولفه های طلاق دانست و گفت: اختلاف با پدر و مادر، کنترل شدید والدین، وجود تبعیض های جدی در خانواده به ویژه برای دختران و زنان، اصرار به ازدواج اجباری، منع کردن از ازدواج مورد علاقه، نداشتن مهارت های ارتباط موثر و نداشتن مهارت های اجتماعی نیز می تواند از دیگر عوامل فرار از منزل باشد.

قویدل با اشاره به پیامدهای فردی، خانوادگی و اجتماعی فرار از منزل، متذکر شد: پیامدهای فردی شامل شروع بی سرپناهی، آسیب پذیری روانی بسیار بالا، قرار دریافت در جمع مصرف نمایندگان مواد مخدر، ایجاد مسائل روانی و بروز انواع اختلالات، ابتلا به بیماری های جسمی و خودکشی و پیامدهای خانوادگی شامل لطمه جدی به حیثیت، شرف، اصالت و آبروی خانواده و بدنامی است.

کارشناس امور اجتماعی بهزیستی گیلان تنزل بهداشت روانی، ایجاد هجمه های اجتماعی و افزایش سرقت را از پیامدهای اجتماعی فرار از منزل دانست و اعلام کرد: والدین تا جایی که می توانند ارتباط موثر بین خود و فرزندان را افزایش دهند و به شرایط روانی فرزندان توجه داشته باشند.

قویدل با بیان اینکه والدین نباید با تحقیر فرزندان راستا گفت وگوی دو طرفه را بن بست نمایند، گفت: فرزندان خیلی وقت ها حرف برای گفتن دارند و لذا پدر و مادر باید برای این حرف ها ارزش و احترام قائل شوند و وقت کافی برای فرزندان بگذارند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز والدین از تبعیض بین فرزندان، یادآور شد: فرزندان هوشمند هستند و تبعیض را درک می نمایند. همچنین باید تربیت صحیح براساس معیارهای تربیتی و سبک های تاییدشده فرزندپروری مورد توجه پدر و مادر قرار گیرد تا محل زندگی سرشار از آرامش و امنیت برای اعضای خانواده باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 15 بهمن 1398 بروزرسانی: 30 شهریور 1400 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 636

به "افزایش آمار فرار از منزل در هر 10 سال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش آمار فرار از منزل در هر 10 سال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید