معرفی زیردریایی نسل آینده

به گزارش یادداشت سریع، زیردریایی چاپی در نوع خود محصولی انقلابی و متفات به نظر می رسد؛ این محصول که یک نمونه پیشنهادی توسط شرکت Dive Technologies است، در دسته AUV ها یا وسایل متحرک زیرآبی خودران تقسیم بندی می گردد.

معرفی زیردریایی نسل آینده

به گزارش خبرنگاران و به نقل از گانزمانیتور، AUV ها نسل آینده از زیردریایی های هوشمند هستند که می توانند مسافت بیشتری را از نقطه شروع طی نموده و پس از انجام ماموریت تعریف شده به محل باز گردند. بدین ترتیب زیردریایی های کلاس مذکور به نوعی در حال بازنویسی قوانین مربوط به عملیات های زیربنایی نظامی، تجاری و علمی خواهند بود و سازندگان نیز به جای استفاده از روش های معمول برای توسعه، به روش نوین چاپ سه بعدی تکیه نموده اند.

مدیر ارشد فناوری شرکت Dive Technologies می گوید: AUV های عظیم همه چیز را تغییر خواهند داد. آنها ظرفیت حمل و نقل و همینطور انرژی بالایی را در خود جای داده اند که اجازه می دهد به صورت کاملا مستقل برای روزها به فعالیت خود در اقیانوس ها ادامه دهند. لازم به ذکر است که کمپانی نام برده به منظور فراوری زیردریایی های آینده نگر خود از چاپگرهای سه بعدی معمولی استفاده نمی نماید، بلکه صحبت در خصوص چاپگرهایی در مقیاس بسیار عظیمتر است. آنها معتقد هستند که با این روش قادر به کاهش هزینه ها، افزایش سرعت فراوری و آماده سازی یک زیردریایی کامل ظرف فقط چند هفته (از ایده گرفته تا اجرای نهایی) خواهند بود.

بدین ترتیب در زمان جنگ نیز تبدیل به برگ برنده ای برای کشورهای توسعه دهنده خواهند شد زیرا با کاهش هزینه ها استفاده از این زیردریایی حتی برای عملیات های انتحاری نیز مطرح می گردد چون دیگر فاکتور هزینه و زمان در فراوری مدنظر قرار ندارد و همه چیز بر اجرای پیروز عملیات نظامی یعنی تحمیل آسیب به جبهه دشمن مطرح خواهد بود.

زیردریایی خودران انواعی از زیردریایی های بدون سرنشین هستند که شباهت زیادی به اژدرها دارند و مجهز به دوربین ها و همچنین طیف متنوعی از سنسورهای پیشرفته و دقیق خواهند بود. معمولا توسط اپراتور از کشتی حامل خود آزاد می شوند و چندین ساعت بعد پس از انجام ماموریت تعریف شده مجددا بازیابی خواهند شد. از طرفی دیگر بیشتر این دسته از زیردریایی های بدون سرنشین با استفاده از سیستم کنترلی مخصوصی به کشتی مادر متصل هستند تا قابلیت کنترل آنها از راه دور وجود داشته باشد. اما در عین حال یک AUV می تواند به صورت از پیش برنامه ریزی شده و بدون کنترل اضافه هم در ماموریت خود حضور یابد.

این فناوری های متمایز با در دست داشتن نقشه بستر دریا، زیرساخت های صنایع نفت و گاز در فضای زیر آب را مورد بازرسی قرار می دهند. بدین ترتیب می توان گفت که علاوه بر مقاصد نظامی، زیردریایی ساخته شده توسط تکنیک چاپ سه بعدی کاربردهای زیادی خواهند داشت. برای نمونه باستان شناسان به یاری آنها قادر به ترسیم محل دقیق بقایای زیر آب خواهند بود و دانشمندان زیست محیطی هم می توانند اهدافی نظیر کشف صخره ها، نقشه برداری از جریان های دریایی و ردیابی نشانه های حیات وحش را دنبال نمایند.

لازم به ذکر است که تفکر استفاده از زیردریایی های رباتیک با اندازه عظیم، سابقه ای طولانی دارد و تا به امروز کمپانی های سرشناسی مانند بوئینگ و لاکهید مارتین نسبت به آن علاقه نشان داده اند. اما شرکت Dive Technologies ادعا نموده است که می تواند ربات های زیر آبی عظیمتر، بهتر و حتی ارزان تری را به لطف متد چاپ سه بعدی فراوری کند. این شرکت در حال حاضر اولین زیردریایی خود را به نام DIVE-LD با همکاری مرکز جنگاوری زیر دریا نیروی دریایی آمریکا (به اختصار NUWC) فراوری نموده است. در مجموع به نظر می رسد که پنتاگون علاقه زیادی به این رویکرد جدید داشته است.

ساخت زیردریایی های سنتی با طراحی مخزنی تحت فشار شروع می گردد. این مخزن در واقع یک بدنه داخلی بسیار مستحکم است که بتواند وزن خرد نماینده آب در اعماق را به خوبی تحمل کند. علاوه بر این از یک سری صفحات فولادی منحنی شکل با حداقل دو اینچ ضخامت نیز استفاده می گردد که به صورت دستی به یکدیگر جوش داده خواهند شد. اما در خصوص AUV های فراوری شرکت Dive داستان فرق می نماید. آنها به جای کاربرد مخازن تحت فشار عظیم و گران قیمت، به دنبال روشی نوین برای فراوری هستند.

لازم به ذکر است که طراحی Dive از یک مزیت مهم دیگر نیز بهره می برد. عدم احتیاج به خدمه انسانی، نبود ملوانان و پرسنل اضافه استفاده از گازهای حیاتی مانند نیتروژن و اکسیژن را به صفر می رساند و بدین ترتیب از هر نظر به صرفه تر است. همچنین نبود خدمه باعث می گردد که امکان جریان یافتن آب به داخل بدنه و تنظیم فشار وسیله به صورت آزادانه وجود داشته و دیگر الزامی به طراحی بدنه های تحت فشار مطرح نباشد.

بنابراین به جای پوسته سخت خارجی، DIVE-LD به دور یک اسکلت داخلی ساخته شده است. این زیردریایی حاصل از تکنیک چاپ سه بعدی، از هسته ها و موتورهای الکترونیکی خود توسط مخازن تحت فشار کوچک محافظت می نماید. اسکلت داخلی ساختار مورد احتیاج برای تحمل بار و پوسته خارجی سطحی صاف و در عین حال هیدرودینامیکی را فراهم می آورند.

نهایتا طراحی دقیق زیردریایی چاپ سه بعدی DIVE-LD در سال 2019 به انجام رسید. این در حالی است که ساخت سیستم های الکترونیکی مورد احتیاج آن در ماه اوت سال 2020 خاتمه یافت. پس از آن زیردریایی نام برده مراحل مونتاژ خود را طی 4 روز پشت سر گذاشت و توانست در آزمایشات دریایی شرکت کند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: fastnote.ir شناسه مطلب: 1600

به "معرفی زیردریایی نسل آینده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی زیردریایی نسل آینده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید